Jāteic godīgi: kad TV ziņās tiek intervēta ministru prezidente Laimdota Straujuma, lielai daļai skatītāju ir kauns viņas vietā. Cilvēks mēģina ar putām uz lūpām kaut ko teikt, bet cilvēkam nekas nesanāk... Nav pamatdomas, nespēj turēt domu, neprot iestāties pati par savu ideju un pamatot to, nespēj noformulēt reālu teikumu savā dzimtajā valodā, varbūt arī iekšā kaut kas ir, bet ārā ne par ko nenāk... Arī portāls Tvnet.lv šonedēļ patiesi skarbi izkritizējis mūsu premjeri:

Pagājušajā nedēļā valdības pieņemtais lēmums uzņemt Latvijā 250 bēgļus liecina par premjeres Laimdotas Straujumas un viņas pārstāvētās partijas «Vienotība» mazspēju un nevēlēšanos aizstāvēt savu tautu.

Uzņēmējs, kurš ilgus gadus darbojas biznesa vidē un uzskata sevi par Latvijas patriotu, intervijā portālam TVNET saka - tagad Latvijai rodas draudi, ka nākotnē bēgļu skaits būs neprognozējami liels. Viņam ir liels kauns par mūsu premjeres «tantiskumu» un viedokļa trūkumu.


Biznesmenis un Latvijas nodokļu maksātājs, kurš vēlējās palikt anonīms, atklāja, ka iepriekš ilgāku laiku balsojis par «Vienotību», jo partijas pārstāvju darītais bija salīdzinoši godīgs un caurskatāms. Protams, ne vienmēr tas bija pareizs, bet būtu muļķīgi iedomāties, ka kāds būtu ideāls un ka politiķi vienmēr varētu pieņemt tikai izcilus lēmumus. Tas būtu iespējams tikai sapņu zemē.

«Šobrīd situācija ir radikāli mainījusies. Pirmkārt, man ir drausmīgs kauns par mūsu valdības vadītāju. Mūsu Ministru prezidente ir tante. Nedēvēju Laimdotu Straujumu par tanti saistībā ar viņas vecumu. Šai ziņā labi piemēri ir tagadējā Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un mūsu eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Straujumas gadījumā nav runa par vecumu, bet gan tantiskumu un ierēdnieciskumu.

Es neesmu dzirdējis nevienu viedokli no Straujumas. Mūsu premjere Laimdota Straujuma ir bezviedokļa cilvēks.

Viņai nav viedokļa ne par vienu tēmu. Skatoties uz viņu TV sižetos, rodas sajūta, ka viņai viss ir apnicis, vienaldzīgs. Viņa atsēž darbā stundas kā slikts skolnieks.

Man ir kauns ne tikai par mūsu premjeri, bet arī par to, ka šādu cilvēku varēja ielikt par Ministru prezidenti. Man ir viedoklis, kāpēc tas izdarīts, piemēram, mīļā miera labad, lai saskaņotu pozīciju ar opozīciju. Bet kā vēlētājs un pilsonis uzskatu, ka nevar Ministru prezidenta amatā ielikt cilvēku, kas tam ir nepiemērots.»


Straujuma ilgus gadus deldējusi ministriju solus kā ierēdne.

Uzņēmēju neapmierina arī valdības un tās vadītājas pieņemtais lēmums par bēgļu uzņemšanu. «Tas pierāda premjeres un «Vienotības» mazspēju un nevēlēšanos vispār būt ar un par savu tautu, kā arī pastāvēt par savu valsti.»

Viņš atgādināja, ka valdība savu lēmumu pieņēma aiz slēgtām durvīm, bet Saeimas balsojumu «Vienotība» boikotēja. Valdība nolēma divu gadu laikā uzņemt 250 bēgļus, kas ir katastrofāls skaitlis. Lietuva un Igaunija uzņems ievērojami mazāk bēgļu.

«Kāpēc Latvija nolēma uzņemt tik daudz bēgļu? Man ir minējums, kāpēc tik daudz. Mūsu premjere ir tante, kuru nekas neinteresē, bet mūsu valdībā ir ielikteņi, kuriem rūp tikai viņu vietas nākamajā Eiropas Parlamentā.

Domāju, ka «Vienotības» indivīdi ir nomērķējuši uz Eiropas Parlamentu. Lielākas iespējas tur iekļūt ir paipuisīšiem.

Tiem, kas tiepjas un pieprasa mazāku bēgļu skaitu, varētu būt mazākas iespējas iekļūt Parlamentā.»

Uzņēmējs norādīja, ka līdz ar šo valdības lēmumu Latvijai rodas draudi, ka nākotnē bēgļu skaits būs neprognozējami liels, jo Latvija piekāpās jau pašā sākumā.

«Es kā vēlētājs šo valdības lēmumu vērtēju ļoti kritiski.

Es un mani draugi nekad vairs nebalsosim par «Vienotību», jo partija ir kļuvusi fatāli tautpartejiska.

Iedomība un tautpartejiskums noved līdz katastrofai jebkuru politisko spēku Latvijā. Kā vēlētājs un valsts pilsonis jūtos ļoti vīlies šajā valdībā. Jūtos patiesi sāpināts par šādu nespēju aizstāvēt savu valsti.»

Runājot par imigrantiem, jāņem vērā, ka tie pārsvarā ir jauni vīrieši vecumā no 25 līdz 30 gadiem. Viņi nebēg ne no kara, ne mocībām. Spēcīgie vīrieši neizskatās nedz slikti, nedz nomocīti - viņi ir labi baroti un apmierināti. Šajā gadījumā nav runa arī par sievietēm, slimiem cilvēkiem un maziem bērniem. Saistībā ar to valdība maldina sabiedrību.

Latvijā varētu ierasties «salašņu banda», kam ir pieticis spēka tikt virsū uz vecās laivas un atpeldēt uz Eiropu.

Uzņemot 250 bēgļus, ir ignorēti arī dažādi citi fakti un slēdzieni. Piemēram, Drošības policija ir brīdinājusi, ka bēgļi ir potenciāls un reāls terorisma drauds.

Tāpat, nolemjot uzņemt 250 bēgļus, ignorēti ekspertu atzinumi, ka Latvija nespēj uzņemt un integrēt tik daudz bēgļu. Tāpat mums nav piemērotu vietu, kur tik daudz cilvēku novietot.

«Mēs nevaram runāt tādās melīgās kategorijās kā «solidaritāte ar Eiropu» un «NATO mūs neaizstāvēs, ja mēs bēgļus neuzņemsim». NATO mūs aizstāvēs jebkurā gadījumā. Ja Krievija te iebruktu, tas būtu Eiropas beigu sākums.»

Pat ja mēs nevienu bēgļi neuzņemsim, NATO mūs aizstāvēs.

Tāpat, redzot, kas notiek Grieķijā, Latvija var aizņemties vēl 20 miljardus un uz to neklapēt ne ar ausi. Es gan neaicinu to darīt, jo tas nav ne gudri, ne godīgi.

TVNET intervētais uzņēmējs nav vienīgais, kurš izsaka viedokli par bēgļu jautājumu. Arī sociālo tīklu lietotāji aktualizē šo tēmu

TVNET intervētais uzņēmējs nav vienīgais, kurš izsaka viedokli par bēgļu jautājumu. Arī sociālo tīklu lietotāji aktualizē šo tēmu. Foto: facebook.com/dans.bertulis

Gribu tikai pateikt, ka kritiku neiztur arguments, ka mums jāuzņem bēgļi tikai tāpēc, lai NATO mūs aizstāvētu. Tie ir kārtējie Straujumas pekstiņi. Viņa tos var stāstīt tirgū citām tantītēm, bet ne saviem vēlētājiem.»

«Es biju tik ļoti vīlies valdības lēmumā par bēgļiem! Redzu aptauju rezultātus un komentārus interneta portālos...»

PLAŠĀK LASIET TVNETĀ