Pirms dažiem gadiem uz jautājumu: "Kas ir Vējonis?" varēja atbildēt vien retais Latvijas iedzīvotājs. Raimonds Vējonis ir viens no pieredzējušākajiem Latvijas politiķiem, taču vienlaikus ilgus gadus neatpazītākais un nemanāmākais ministrs. Šobrīd Latvijā viņu pazīst visi, jo jau 8.jūlijā R.Vējonis stājas Latvijas Valsts prezidenta amatā. Iepazīsti mūsu jauno prezidentu, skatoties dokumentālo stāstu Kas ir Vējonis? 11.jūlijā plkst. 19:30 uzreiz pēc TV3 Ziņām!

TV3 Ziņu dokumentālā stāsta Kas ir Vējonis? autore ir Ilze Vēbere, operators Sergejs Medvedevs, producents Alvils Vīksne. Starp jaunā prezidenta ievēlēšanu un inaugurācijas cermoniju veidotais stāsts atklās daudz ko jaunu par R.Vējoni, kā arī atspoguļos notikumus, kuri nepilna mēneša laikā kļuvuši par valsts sensāciju. Šobrīd topošais prezidents vēl tikai aprod ar savu jauno statusu, gaidāmās izmaiņas skar arī jauno Valsts pirmo lēdiju Ivetu Vējoni, valsts pirmo suni Rimini un jaunā prezidenta kaimiņus – kāda Ogres daudzdzīvokļu nama iedzīvotājus. Viņi R.Vējoni raksturo kā vienkāršu un patiesu cilvēku. Viņš nav izcils orators, taču jau pirmajā minūtē pēc ievēlēšanas pateiktie vārdi vienā mirklī kļuva par pazīstamāko frāzi Latvijā. Atziņa, ka no sākuma jāierauj tagad rotā visdāžādākos suvenīrus. Galvassāpes viņš sagādājis arī drošībniekiem, jo atteicies savu dzīvokli nomainīt pret prezidenta rezidenci. 

Raimonds Vējonis ir dzimis 1966.gada 15.jūnijā Pleskavas apgabalā, Krievijā. Ieguvis biologa izglītību un strādājis par bioloģijas skolotāju, vēlāk bijis Madonas domes deputāts. Vējonis ir Latvijas Zaļās partijas biedrs un 2002. gada 7. novembrī viņš kļuva par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, pienākumus pildot līdz 2011. gadam. 2014. gadā R.Vējoni apstiprina aizsardzības ministra amatā, bet 2015. gada 3. jūnijā Saeima viņu ievēlēja Valsts prezidenta amatā. Par galveno prioritāti savas prezidentūras laikā R.Vējonis nosauc drošības jautājumus – tos, Krievijas draudu ēnā, viņam jau nācies risināt arī esot Aizsardzības ministra amatā.

Dokumentālo stāstu "Kas ir Vējonis?" 11.jūlijā plkst. 19:30 uzreiz pēc TV3 Ziņām!