13. jūnijā viens no iekārojamākajiem Latgales līgavaiņiem – šlāgermūzikas grupas «Galaktika» līderis un Rēzeknes Zaļo pakalnu kora vadītājs Normunds Zušs ar savu mīļoto sievieti Mārīti Kokinu mija gredzenus. Pāris jau iepriekš »Vakara Ziņām« atklāja, ka nolēmis precēties šajā vasarā, kad apritēs 13 gadi, kamēr abi ir kopā, kā ziņo portāls Nra.lv un Vakara ziņas.

Kāzu balle Cesvaines pilī

Normunda Zuša un Mārītes Kokinas attiecības ir stabilas un izturējušas laika pārbaudījumu vairāku gadu garumā. Pērnā gada nogalē sarunā ar »Vakara Ziņām« Normunds Zušs stāstīja: «Līdz šim ir pierādījies, ka mans veiksmīgākais skaitlis ir 13. Esmu dzimis 13. jūlijā, Pasaules koru olimpiādes apbalvošana, kurā mūsu koris uzvarēja, bija 13. jūlijā, un tūdaļ sāksim savas kopdzīves 13. gadu. Domāju, ka tas arī ir īstais laiks, lai precētos.»

Tiesa gan, jaunais pāris negaidīja 13. jūliju, bet jau kāzas svinēja 13. jūnijā. Normunds un Mārīte savu tuvinieku, draugu, Rēzeknes Zaļo pakalnu kora dalībnieku un grupas «Galaktika» mūziķu lokā kāzas svinēja Cesvaines pilī.

Medusmēnesi apvieno ar darbu Amerikā

Taču jau šonedēļ jaunais pāris kopā ar grupu «Galaktika» devies pāri okeānam uz Ameriku. Grupas menedžeris Vitolds Gorņevs telefonsarunā no Amerikas pastāstīja, ka 20. jūnijā grupai ir pirmais koncerts. Amerikā grupas mūziķi un jaunais pāris pavadīs divas nedēļas, kur sniegs vairākus koncertus. Tādēļ brīvajā laikā Mārīte un Normunds varēs baudīt medusmēnesi.

Muzikāls pāris

Pāris iepazinās, mācoties Daugavpils universitātē, kur abi studēja kordiriģentos. Normunds šobrīd muzicē gan ar savu grupu «Galaktika», gan Rēzeknes kori, bet Mārīte strādā skaistumkopšanas salonā.

Tiesa, Mārīte ir arī pievienojusies Normunda vadītā Rēzeknes kora sastāvam. Mīļotās atbalstu itin visās jomās Normunds nebeidza vien slavēt: «Faktiski jāatzīst, ka bez Mārītes atbalsta es nebūtu visu paveicis un izdarījis, jo kora izveidošanas posmā uzņēmos pārāk daudz. Viņa izbaudīja gan manu slikto garastāvokli, gan prieka mirkļus. Mārīte ir mans labākais draugs un mīļotā sieviete.»