Pilnībā samīcīta vieglā automašīna Mitsubishi, šokēti notikušā liecinieki, skaudra izteiksme ugunsdzēsēju un mediķu sejās, dziļās pārdomās iegrimis kravas auto šoferis ar 34 gadu stāžu, kurš kaut ko tādu piedzīvojis pirmo reizi. Vakar 2015. gada 29. jūnijā dienas vidū Stalbes pagasta teritorijā uz autoceļa Inčukalns-Valmiera notika avārija, kas lika šausmās nodrebēt.

Vieglā mašīna braukusi Valmieras virzienā, kravas automašīna  uz Rīgu. Viens mirklis, un vieglais nomainījis joslu, vienkārši izbraucis priekšā kravas automašīnai.

Mitsubishi pie stūres 20 gadus vecs puisis, viņam blakus – 22 gadus veca meitene. Glābēji sagrieza automašīnas dzelžus, lai cietušos no tiem atbrīvotu. Viņi vēl elpoja. Tika darīts viss, lai glābtu dzīvības, taču rezultāts diemžēl bija bēdīgs. Pēc pusstundu ilgiem centieniem, vīrietis dzīvību zaudēja tur pat avārijas vietā. Meitene ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Kāds bija avārijas iemesls – pārgalvība, ātrums, neuzmanība vai kādas tehniskas problēmas, noskaidros policija. Visticamāk, ka ātrums pārsniegts, taču cik ļoti – nav skaidrs. Spidometrs pēc avārijas rādīja vairāk nekā 200 kilometrus stundā.