Atklāta vēstule Mozaīkai.

Dārgie Mozaīka pārstāvji,

Noteikti esat ievērojuši, ka Cehs.lv vienmēr ir bijis par draudzību, solidaritāti, un cieņu pret visu orientāciju pārstāvjiem, lai arī mūsu kopienā neviena geja nav (kaut gan taisnības pēc jāatzīst, ka daži dižportāla Cehs.lv autori aktīvi nodarbojas ar velo braukšanu, tāpēc augstākminētais varētu arī nebūt patiesība).

Tomēr, kā jau aktīvi sabiedriskās domas paudēji, vēlējāmies vērst jūsu uzmanību uz problēmu, kura mums pēdējā laikā nedod mieru: transvestīti. Vēlamies Jums lūgt izņemt šo sabiedrības grupu no savu pārstāvamo personu loka, tālāk uzskaitīto iemeslu dēļ.

Pirmkārt, šī sabiedrības daļa, kuri tik ļoti vēlas būt sievietes, patiesībā ir pret visu, kam sievietes jebkad ir ticējušas. Viņi uzskata, ka būt sievietei nozīmē pārspīlēt ar kosmētiku, nagu garumu, papēžu augstumu un pupu lielumu. Viņi sev melo jau pašā saknē, jo nevēlas būt sievietes. Viņi vēlas būt krievenes.

Otrkārt, sievietes ir ieguldījušas tik daudz darba un asaru, cenšoties emancipēties un panākt, lai būtu kas vairāk par orālo stacijas tualetē, un jāatzīst, ka ceļš vēl ejams diezgan tāls, bet mēs nespēsim progresēt, kamēr daļai dāmu uzacis būs uzstādītas augstāk par dzīves mērķiem.

Treškārt, kamēr tik daudz sievietes pasaulē cīnās, lai tiktu pieņemtas tādas, kādas viņas ir – mazliet apvēlušās, neskūtām kājām, bez kosmētikas (bišķi fuj, jā) – transseksuālas sievietes sper piecus soļus atpakaļ un sludina, ka tīkliņzeķubikses vēl joprojām ir stilīgas.

Ceturtkārt, jā, kas viņām vispār tā par apsēstību ar tīkliņzeķubiksēm? Tas nav normāli.

Piektkārt, cilvēks var būt piedzimis „nepareizajā dzimumā”, viņā var atmosties iekšēja dīva un var rasties nepārvarama vēlme piemērīt māsas apakšveļu, bet, klau, sievietes neizcīnīja tiesības valkāt bikses, lai kāds uz tām sabērtu gliterus.

Un, galvenokārt, LGB ar T izklausās mazliet gejiski.

Ar cieņu,
Cehs.lv