Uzņēmēja, nekustamo īpašumu un projektu attīstītāja, miljonāre Irēna Pulkinena pēc astoņu mēnešu prombūtnes atgriezusies Latvijā. Taisnā ceļā no lidostas Irēnu mīļotais draugs, uzņēmējs Oskars Barševskis aizvināja uz Vecrīgas viesnīcas «Grand Palace Hotel» vērienīgo 15. jubilejas ballīti, kā vēsta Vakara ziņas un portāls Nra.lv.

Pirms nedēļas Irēna Pulkinena atlidoja uz dzimteni, kur pavadīs vasaras mēnešus. «Latvijā beidzamo reizi biju 2014. gada oktobrī. Tādēļ ceļā no lidostas biju pārsteigta, kā Rīgā viss mainījies. Pirmo reizi redzēju, ka ir pabeigta Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecība,» sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta Pulkinena.

Apceļo Āziju un mēnesi pavada ar mīļoto

Vaicājot, kādēļ uzņēmēja tik ilgi bijusi prom no dzimtenes, viņa atklāj, ka astmas dēļ nevar panest Latvijas mitro un auksto klimatu, tādēļ arī beidzamos gadus Latvijā uzturas tikai vasarās: «Cenšos septembra beigās braukt jau prom un maijā atgriežos. Uz Rīgu atbraucu no Helsinkiem, kur ciemojos pie savas bijušās ģimenes. Pērnā gada nogali pavadīju savā privātīpašumā Spānijā. Savukārt, sākot no janvāra, ļoti daudz ceļoju. Biju Malaizijā, Indonēzijā, Gili salās un Singapūrā. Lai tur dzīvotos, neko daudz nevajag, plikas kājas un šortus. Ceļoju gan kopā ar draudzeni, kurai pirms gada nomira vīrs un es viņu atbalstīju, gan manu iepriekšējo ģimeni. Savukārt Oskars bija kopā ar saviem puikām Filipīnās. Viņi gan ar buļļiem brauca, motocikliem, laivām un jahtām, ko es nevarētu dabūt gatavu, jo tas man ir par ekstrēmu. Ar Oskaru tikāmies martā viņa dzimšanas dienā Bali un tur arī mēnesi pavadījām kopā. Man jau tas bija par daudz, jo es esmu mierīgs cilvēks. Daudz lasu grāmatas, un man vajag mieru, bet Oskaram vajag izklaides,» savu pasaules apceļošanas maršrutu atklāj Pulkinena.

Nevingro, neievēro diētu, bet labā formā

Latvijā miljonāre ieplānojusi tikšanās un ballītes draugu lokā: «Jau viesojos Jūrmalā pie Kolu ģimenes, kuriem bija lielas svinības. Noteikti gribu apskatīt jaunatklāto bibliotēku, aiziet uz Vecrīgas restorāniem un apskatīt jaunos krodziņus. Jāapskatās, kā manā īpašumā dzīvo īrnieki. Par biznesu šeit nav jāuztraucas. Jau 18 gadus man ir uzticama direktore, kas lieliski ar visu tiek galā un nodarbojas ar manām biznesa lietām,» viņa stāsta.

No ārzemēm Pulkinena atgriezusies labā omā, turklāt tikpat lieliskā formā kā iepriekš: «No 18 gadu vecuma mans svars mainās plus mīnus divi kilogrami. Tagad mans svars ir 56 kilogrami. Man nav nekādas diētas. Es ēdu visu, ko vien vēlos. Vienīgi man negaršo saldumi un tos vispār nelietoju uzturā. Turklāt esmu arī slinka, jo nevingroju.»