Klondaikas alus tiek pasludināts par radušos

Uz rakstu
 (Bilde 1)
Foto 1 no 50
3. jūlijā, izklaides un atpūtas vietas “Klondaika” pagalmā, Dzirnavu ielā 59, jeb Tekilas kvartālā mediju pārstāvji, alus eksperti un vienkārši alus cienītāji bija pulcējušies uz jaunā “Klondaikas alus” prezentāciju. Vakarā gaitā viesiem bija iespēja ne tikai degustēt jauno alu, bet arī kopā ar vienu no Latvijas atzītākajiem bārmeņiem – Gvido Elksni – baudīt dažādus alus kokteiļus, nosakot piemērotākos izklaides vietas jaunajai dzērienkartei. Ceļš līdz jaunā “Klondaikas alus” radīšanai un ieviešanai bija garš – sākotnēji dažādi alus brūži izveidoja vairākas, no kurām šopavasar alus ekspertu un klientu vērtēšanai tika nodotas divas šķirnes – ballītēm raksturīgais lager tipa alu un augstu popularitāti ieguvušais nefiltrētais alus. Piedāvātās divas alus šķirnes bija jānovērtē pēc četriem kritērijiem – pēc izskata, smaržas, garšas un pēcgaršas. Eksperti praktiski vienbalsīgi atzina, ka vislabāk garšo otrais – nefiltrētais alus. “Esam ļoti gandarīti, ka ceļš pretī jaunajam Klondaikas alum ir veiksmīgi noslēdzies. Process bija sarežģīts un tas ir tikai loģiski – izcila rezultāta sasniegšanai nepieciešams pievērst uzmanību katrai niansei, katrai sīkākajai detaļai. Mums ir svarīga kvalitāte, nevis kvantitāte. Īpaši svarīgi ir tas, ka šis alus tiek ražots Latvijā. Mums ir būtiski atbalstīt Latvijā ražotus produktus. Tieši tāpēc par Alus idejas realizēšanu esam izvēlējušies savu ilggadējo sadarbības partneri AS “Cēsu Alus”, kas palīdz noturēt alus augsto kvalitāti un realizāciju visā Latvijā. Ekskluzīvais alus jau tagad ir pieejams visās Klondaikās, kā arī Tex-Mex restorānos visā Latvijā. Nākotnē iespējams attīstīsim mūsu alus tirdzniecību  arī plašākā līmenī,” saka izklaides un atpūtas vietu tīkla “Klondaika” mārketinga speciāliste Agnese Puriņa. „Jaunais Klondaikas alus tiek brūvēts Cēsīs, lielākajā Latvijā ražojošā alus darītavā Cēsu alus. Esam īpaši veidojuši alus recepti, sabalansējot Latvijā tik iecienīto nefiltrētā alus tumīgumu ar apiņu rūgtumu un dažādu karameles iesalu kombināciju. Alum ir sarkanīgi dzintaraina nokrāsa, spēcīgo apziņojumu piesedz smalki jūtami īrisa saldie toņi. Klondaikas alus jābauda atdzesēts, novērtējot stingro putu cepurīti un dziļu, patīkamu pēcgaršu, kas atklājas jau pēc pāris malkiem,” jaunā alus īpašības izceļ AS „Cēsu alus” galvenais alus meistars Māris Grambergs. Pēc tam, kad viesi bija nodegustējuši jauno alu, sākās vakara atbildīgākais uzdevums – no pieciem alus kokteiļiem “žūrijai” bija jāizvēlas 3 labākie, kas būs pieejami jaunajā dzērienkartē. Kā atzīmēja titulētais bārmenis Gvido Elksnis, tad visā pasaulē alus kokteiļi kļūst arvien populārāki un alus, kā kokteiļa bāzes elements, ir ļoti pateicīgs. Tādā veidā tiek lauzts stereotips, ka alu nevar un nedrīkst kombinēt ar citām piedevām, piemēram, dažādām sulām un pat tik pikantiem produktiem kā mārrutki, ingvers u.c. Tika pasniegti pieci alus kokteiļi – “Frish Shady”, “Alus-gurķu Frish”, “Alus Upene”, “Alus Mērija” un “Apiņu Mohito”. Pēc rūpīgas izvērtēšanas, žūrija pirmo vietu piešķīra vasarīgajam “Apiņu Mohito”, bet “Alus Mērija” un “Alus Upene” attiecīgi ieņēma otro un trešo vietu. Tieši šie trīs alus kokteiļi jau pavisam drīz ikvienam būs pieejami jaunajā “Klondaikas” dzērienkartē. “Klondaikas alu” izstrādāja alus ražotājs “Cēsu Alus”. Tas ir pieejams teju visā Latvijā – 29 izklaides un atpūtas vietās “Klondaika”, kas atrodas Rīgā, Alūksnē, Daugavpilī, Dobelē, Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā, Olainē, Rēzeknē, Salaspilī, Smiltenē, Talsos, Valmierā un Ventspilī.