Otrdienas rītā traģisks ceļu satiksmes negadījums noticis Jelgavas novada Svētes pagastā, kur divu automašīnu sadursmē gājusi bojā pusaudze, bet vēl trīs cilvēki cietuši.

Ap plkst.8 Svētes pagastā notikusi automašīnu «Volkswagen Transporter» un «Audi 80» sadursme.

Avārijā dzīvību zaudējusi «Audi 80» pasažiere- 1999.gadā dzimusi pusaudze - kura negadījuma brīdī bijusi automašīnas aizmugurē. Cietuši arī divi vieglās automašīnas pasažieri – 1994.gadā dzimis jaunietis un 1997.gadā dzimusi jauniete.

Avārijā cietis arī mikroautobusa vadītājs. Mikroautobuss vedis degvielas mucas, kas trieciena rezultātā izbirušas un daļēji izlijušas uz asfalta. Notikuma vietā strādāja trīs mediķu brigādes, policijas darbinieki un ugunsdzēsēji, kuriem pēc transporta līdzekļu aizvešanas bija nepieciešams arī neitralizēt zemē izlijušo degvielu no mikroautobusa kravas.

Pirms negadījuma «Audi» vieglās automašīnas vadītājs atradies uz mazākas nozīmes ceļa un, izbraucot uz galvenā ceļa, ignorējis stop zīmi un nav pamanījis tuvojošos kravas mikroautobusu, kā rezultātā notika sadursme, «Apollo» pastāstīja Zemgales reģiona policijas pārstāve Ieva Sietniece, taču precīzi notikušā apstākļi vēl tiek noskaidroti.

Pagaidām nav zināms, vai kādam no negadījumā iesaistītajiem vadītājiem asinīs bijis alkohols vai citas aizliegtās vielas, tas būs zināms tikai tad, kad būs saņemti tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultāti.

Traģēdijas vietā bija ieradušies automašīnā «Audi» braukušo cilvēku tuvinieki, kuri, uzzinot par notikušo, bija šokā, taču no mediķu palīdzības atteicās. Viņi stāstīja, ka trijotne tikai pirms pārdesmit minūtēm izbraukusi no mājas, un neviens pat nenojautis, cik traģiski beigsies šis brauciens. Jaunietim, kurš atradās pie transporta līdzekļa stūres, vienīgajam no trijotnes bija autovadītāja tiesības, savukārt mašīna – aizlienēta, noskaidrojis portāls «Jelgaviekiem.lv».