Nedēļām ilgi apspriestās baumas par to, ka amerikāņu aktierim Čārlijam Šīnam varētu būt HIV, ir apstiprinājušās. Savu nopietno slimību aktieris šodien, 17.novembrī apstiprinājis sarunu šovā «Today».

«Esmu šeit, lai atzītu, ka esmu HIV pozitīvs,» 50 gadus vecais aktieris šodien, 17.novembrī paziņoja amerikāņu rīta raidījumā «Today».

Intervijas laikā Šīns atklāja, ka par savu diagnozi pirmo reizi uzzinājis pirms četriem gadiem un tolaik to pateicis ierobežotam cilvēku skaitam.

Pirms vairākiem gadiem viņš sapratis, ka kaut kas nav kārtībā, jo viņam regulāri sāpējusi galva, bijušas spēcīgas migrēnas, kā arī pastiprināta svīšana.

«Man likās, ka man ir smadzeņu vēzis. Man likās, ka viss ir beidzies,» viņš paskaidro.

Rīta šova vadītājs aktierim vaicāja, vai pastāv iespēja, ka viņš ar šo slimību ir inficējis arī kādu citu, uz ko Šīns atbildēja, ka iespējams.

Viņš apstiprināja, ka kopš diagnozes viņam bijušas seksuālas attiecības bez izsargāšanās ar diviem cilvēkiem, tomēr abi partneri vēlāk tika informēti un aprūpēti.

Ilgus gadus aktieris centies šo slimību noslēpt. Vairākiem cilvēkiem viņš maksājis naudu, lai viņi neatklātu šo informāciju. Kad rīta šova vadītājs viņam vaicāja naudas apmērus, Šīns atklāja, ka tie mērāmi miljonos.

Tāpēc viņš arī par savu slimību izlēmis paziņot publiski, lai izbeigtu šantažēšanu.

«Cilvēki aizmirst, ka šī nauda tiek atņemta maniem bērniem,» sacīja Šīns. Viņš ir precējies trīs reizes un viņam ir pieci bērni.