2011. gada 7. septembrī Krievijā avarēja lidmašīna Jak-42, kurā atradās Jaroslavļas Lokomotiv spēlētāji, tajā skaitā Kārlis Skrastiņš. Lidmašīna avarēja plkst. 16.02 pēc Maskavas laika (15.02 pēc Latvijas laika) 2,5 km attālumā no Tunošas lidostas, kas atrodas netālu no Jaroslavļas, Krievijā. Tajā pašā dienā tika oficiāli paziņots, ka Kārlis Skrastiņš ir gājis bojā. Viņš kļuva par piekto latviešu sportistu, kas gājis bojā aviokatastrofā.

Lidmašīnā atradās 45 cilvēki, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš diemžēl pēc piecu dienu ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

Uzziņai:

1950. gada 7. janvārī pie Sverdlovskas, tagadējās Jekaterinburgas, lidmašīnas katastrofā gāja bojā Latvijas hokejisti Harijs Mellups un Roberts Šūlmanis, kuri tobrīd pārstāvēja Maskavas VVS (Gaisa kara spēku) komandu.

1967. gadā lidmašīnas reisā Rīga - Liepāja, kas cieta avāriju pie Liepājas, atradās un gāja bojā pirmais Latvijas bokseris, PSRS čempions Imants Enkūzis.