Žurnāliste Elita Veidemane NRA portālā ir paudusi savus uzskatus par neseno "Vienotības" mēģinājumu izslēgt no partijas divas politiķes - Ilzi Viņķeli un Lolitu Čigāni.

Veidemane uzskata, ka "ar bezcerīgu fiasko beidzās bijušās lielpartijas Vienotība dažu valdes locekļu mēģinājums izmest no partijas divas tās biedrenes – Ilzi Viņķeli un Lolitu Čigāni. Mēģinājums atbrīvoties no melnajām avīm acīmredzot nebija pietiekami labi sagatavots, kaut arī trīs reģionālās nodaļas un 12 Rīgas nodaļas biedri lūdza abas izslēgt no partijas par vairākuma viedokļa neievērošanu – tā šo ierosinājumu formulēja Vienotības Ētikas komisijas pārstāve Marija Balcere."


"Tāds maigs un nekonkrēts formulējums – iepretim abu draudzeņu un viņas apkalpojošā personāla mērķtiecīgai jau tāpat sašķeltās Vienotības drupināšanai. Ja partija zeltu un plauktu, rosinot cerības, ka tā kļūs par neuzvaramu nākamajās vēlēšanās, tā būtu viena dziesma. Bet šobrīd dziesmiņa, izskatās, jau tuvojas nespožām beigām, tāpēc apelēt pie «viedokļu daudzveidības» nav nekāda pamata. Ja Vienotībai vēl gribas kaut ko iegūt nākamajās Saeimas vēlēšanās, tad nav ko gaidīt līdz oktobra ārkārtas kongresam, bet jādomā, kā izraut puvušos zobus no nekoptās mutes, kamēr tā nav izlaidusi garu pavisam," rakstā teikts.


Žurnāliste raksta: "Tikmēr Viņķele ir paspējusi nostiprināt savu ietekmi partijā, kļūstot par Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāju. Maldās tie, kuri saka: ai, kas tad tur, tā taču tikai komisija, lūk, ja par ministri viņa būtu tikusi, tad gan ziepes... Patiesībā ziepes ir atnākušas tieši tagad, jo Saeimas komisijas priekšsēdētāja amats ir augstāks par ministra amatu: Kārlis Šadurskis nu varēs uzmanīgi ieklausīties izglītības sistēmas pārzinātājas Ilzes Viņķeles gudrajos padomos. Vajadzēs uzmanīties tikai no vienas lietas: ka tik kādā klusā stūrī Kārlis netop pārtaisīts par Karlīni – tas Ilzītei būtu tīrais nieks."


"Apbrīnojama ir komisijas locīklu vienprātība, balsojot par Viņķeli kā komisijas priekšsēdētāju: nevienas iebildes! Ja neskaita Ingunas Rībenas (NA) pastāvīgo pretstāvi šā amatkrēsla ieguvējai... Laikam nevienam nekas nebija zināms par Viņķeles uzskatiem? Kam gan citam par abižošanu no visādu homofobu puses pasūdzēsies mozaīkisti, transīši un citādi homoseksisti? Saeimā nav neviena cita, kas viņus aizgūtnēm uzklausītu, vien Viņķele un viņu pavadošā svīta, proti, Vienotības ultraliberālais sešnieks. Un kur tad liksies sorosītu, dženderistu un kosmopolītu pulciņi, ja Saeimā pie komisijas vadības ruļļiem nebūs viņu iejūtīgā aizstāve Viņķele? Latvijā taču vēl daudz mietpilsonisku pastalnieku, kam svarīgas kaut kādas tur nacionālās vērtības, tāpēc šīs neapzinīgās masas jāaudzina, izmantojot savas universālās prasmes vadīt jebkuru ministriju un komisiju," raksta autore.


Veidemane lēš: "Lai sasniegtu šos cēlos mērķus, komisijas locīklas, kuru vidū bija divi ZZS pārstāvji, divi Saskaņas biedri, divi NA partijnieki, pa vienam no NSL un LRA, kā arī divi no Vienotības (ieskaitot Viņķeli), slaidi nobalsoja par minētās personas ielikšanu augstajā amatā. Nu jau par vēlu vicināt kuslās dūrītes – kauja par trekno kumosu beigusies. Izbrīna tikai viens: deputātu padevība un gļēvums, nespējot nostāties pret liberastu vadonību vienā no svarīgākajām Saeimas komisijām – ņemot vērā to, cik dramatiskā stāvoklī šobrīd atrodas Latvijas izglītības sistēma. Raivis Dzintars (NA), būdams Viņķeles vietnieks, gan solīja, ka «konservatīva un tikumisko audzināšanu nodrošinoša partija», kāda ir Nacionālā apvienība, gādāšot, lai Viņķele neradītu briesmas latviešu tautai. Bet ko tur solīt, ja Saeimas gaiteņos vēl nav redzēts tāds tanks brunčos – kā tu nostāsies tam tankam priekšā? Iemīcīs tevi dubļos!"


"Kas šobrīd atliek? Uzmanīgi sekot tam, kādas brīnumainas pārvērtības izglītības sistēmā ieviesīs mūsu universālā speciāliste. Visdrīzāk, zinot Viņķeles kundzes vērtīborientāciju, viņa darīs visu, lai mūsu valsts pievienotos bēdīgi slavenajai Stambulas konvencijai, kas būs dženderisma ideoloģijas nekaunīga uzspiešana Latvijai. Tas nozīmēs izglītības jomā strādājošajiem «izglītoties» tiktāl, lai tie prasmīgi izdzēstu bērnos jebkuru vēlmi sajust sevi kā puikas vai meitenes, bet gan būt «neaizspriedumainiem dzimumu lomās», izdzēšot tradicionālās vērtības un paražas. Kā pauda kāds jaunās pasaules bezdzimuma pilsonis: «Ļoti gaidu, kad sāks runāt arī par gender fluidity lietām, lai nojauktu ne tikai mākslīgās robežas starp orientācijām, bet arī dzimumiem.» Nu ko, līdzenu mums visiem ceļu uz laimīgo bezdzimumu sabiedrību – tanks brunčos to nodrošinās!" secina raksta autore.