Motobraucēji Dāvis Ivanovs un Ivo Šteinbergs pievienosies Baltijā vadošajiem braucējiem, kuri sacentīsies “Arenacross Baltic Cup” sacensībās Rīgā un Kauņā. Dāvis un Ivo savam iecīnītajam sporta veidam ir veltījuši daudzus gadus, viņi ir svinējuši daudzas uzvaras dažādās sacensībās, izcīnījuši čempionu titulus un pārstāvējuši Latviju Nāciju kausā.  Taču šiem abiem motokrosa profesionāļiem ir vēl kaut kas kopīgs, kas varētu sniegt viņiem priekšrocības 21. novembrī "Arēnā Rīga" un 28. novembrī "Žalgiris" arēnā – vismaz viņiem jau ir skaidrs, ar ko atšķiras sacensības parastajā motokrosa trasē no iekštelpu motokrosa sacensībām. “Arenacross Baltic Cup” sacensībās viņi piedalīsies pirmo reizi.  

Dāvis Ivanovs, kurš ar šīm sacensībām plāno noslēgt savu 16. sezonu motokrosā, katru ziemu ļoti daudz laika pavada Igaunijā, trenēdamies "Adrenalin" arēnā, kurā atrodas vienīgā pastāvīgā iekštelpu motokrosa sacensību trase Baltijā. Motobraucējs saka, ka “Arenacross Baltic Cup” sacensību trase izskatās vairāk pēc mini motokrosa, nevis superkrosa trases, bet viņam patīk, ka tur ir iespējas apdzīt. "Domāju, ka starts būs ļoti svarīgs, jo būs grūtāk veikt apdzīšanu. Es ceru, ka tur būs daudz atbalstītāju un pūlis būs skaļš! Pat, ja fakts, ka arēna būs pilna ar skatītājiem, kas vēro katru sacensību trases punktu, man rada vēl vairāk stresa," – saka šī gada Latvijas motokrosa vicečempions un "Superkausa" uzvarētājs.  “Arenacross Baltic” sacensību trasē Dāvis tiksies arī ar saviem sīvākajiem sāncenšiem – Matīsu Karro un Prītu Ratsepu, kuri tāpat kā D. Ivanovs cīnīsies par uzvaru “OpenPro” klasē: "Tās 7 minūtes trasē nebūs vieglas. Tur ir vairākas svarīgas lietas – labi sagatavots motocikls, labs starts, vislabākās līnijas un laba pašsajūta. Bet es esmu pārliecināts, ka cilvēkiem tas patiks!"

Pasaules čempions junioriem motokrosā un Eiropas čempions motokrosā, un vairākkārtējais Latvijas čempions Ivo Šteinbergs visticamāk var tikt saukts par vienu no vispieredzējušākajiem iekštelpu motokrosa sacensību braucējiem Baltijā. 2008. gadā Ivo piedalījās “Arenacross” sacensību sērijā ASV “Bad Boy/Tuf/Honda” komandas ietvaros, un atzīst, ka patiesi priecājas, ka varēs to darīt arī “Arenacross Baltic” sacensībās: “Ir liela atšķirība starp parasto motokrosu un iekštelpu motokrosu – Baltijā visiem ir iespēja piedalīties sacensībās ārā, bet ne visiem ir iespēja sacensties iekštelpās! Nobraukt 20 apļus iekštelpu motokrosā ir tāpat, kā braukt 25 minūtes parastajā motokrosā.  Baltijas problēma ir tā, ka šeit nav iespējas trenēties superkrosā vai iekštelpu motokrosā. Iesākumam mums vajag vairāk trašu, tad sportisti varētu pilnveidot savu sniegumu. Es ceru, ka Baltijas valstīs “Arenacross” attīstīsies un nākamajā ziemā mums būs vairāk sacensību. Un, jo vairāk būs skatītāju, jo interesantākas būs sacensības." Ivo saka, ka visgrūtāk “Arenacross Baltic Cup” sacensībās būs izvairīties no kļūdām: "Tā saucamajam veļas dēlim vajadzētu būt grūtam. Uzvaras atslēga šeit būs ātrums uz veļas dēļa un nekļūdīšanās!"

“Arenacross Baltic Cup” skatītāji Rīgā redzēs arī Augustu Justu, Dāvi Līvu, Arūnu Gelažninku, Andero Lusbo, Tomasu Šileiku, Kārli Sabuli un citus izšķirošus braucējus, to saraksts arvien tiek papildināts. 22. novembrī Rīgā un 28. novembrī Kauņā 30 sportisti, kas izturēs kvalifikāciju, sacentīsies trijās grupās: bērnu (ar 50 cm3 motocikliem), MX 2 un Open Pro grupās, katrai no tām būs divi braucieni. Astoņi ātrākie sportisti sacentīsies viens pret vienu “Arenacross Baltic Cup” superfinālā. Profesionālais FMX braucējs Mārtiņš Aleksandrovičs no Latvijas un zviedri Fredriks Bergrēns un Tomass Johansons demonstrēs iespaidīgu un ekstrēmu šovu.