Jau šajā nedēļas nogalē Ziemeļeiropas drifta čempionāta (NEZ) noslēguma posmā Biķernieku trasi piekūpinās vairāk nekā 40 PRO drifteri. Sestdien, 19. septembrī, uz starta redzēsim arī tikko par Austrumeiropas čempionu kļuvušo Ivo Cīruli, kurš sacensībās startēs ar aizlienētu automobili.

Divas dienas pirms sacensībām dalībnieku saraksts pārsniedzis jau 40 braucēju atzīmi, kuru starpā ir pilnīgi visi labākie Latvijas PRO drifteri – Formula Drift pilots Kristaps Blušs, aktuālais Austrumeiropas čempions Ivo Cīrulis, bijušais Latvijas un Austrumeiropas čempions Gvido Elksnis, pagājušā gada Latvijas čempions Ēriks Ulass, šī brīža Latvijas čempionāta līderis Ingus Jēkabsons un daudzi citi.

Atgriešanos pēc vairāku gadu pārtraukuma Biķernieku trasē piedzīvos arī ar Mercedes dīzeļa universālu braucošais Teemu Peltola. Somu pilots, no kura auto vienlaikus nāk gan melni dūmi no dzinēja, gan balti dūmi no riepām, savās agrākajās viesošanās reizēs kļuvis par vienu no Latvijas skatītāju favorītiem. Tāpat par atraktīvu šovu noteikti parūpēsies arī Bluša Formula Drift komandas biedrs Sergejs Kabargins.

Tā kā Rīgā notiks Ziemeļeiropas drifta čempionāta (NEZ) trešais un noslēdzošais posms, tad tieši sestdien arī izšķirsies kopvērtējuma liktenis. Situācija cīņā par titulu šobrīd ir ļoti saspringta, jo uz to pretendē trīs braucēji – kopvērtējuma līderis, igaunis Kert-Eigo Kulla, mūsu pašu Raivis Graudiņš un soms Jane Veikanens. Graudiņš no Kullas atpaliek par 20 punktiem, savukārt Veikanens no Graudiņa vēl par 9 punktiem.

Sestdien, 19. septembrī, sacensību atklāšana noteikta uz 13:00, savukārt finālbraucienu sākums paredzēts 17:35. Sacensību noslēgums ar apbalvošanu tiek plānots uz 20:00.

Kā ierasts, sacensības iesāksies ar treniņiem piektdienā, 18. septembrī, kuri Biķerniekos noritēs teju visas dienas garumā ieejas maksa 3 EUR, savukārt piektdienas vakars noslēgsies ar iespaidīgo drifta automašīnu parādi pa Rīgas ielām, kas jau Drift All stars sacensību laikā parādīja to, ka šis ir viens no labākajiem sacensību papildinājumiem. Sestdien, 19. septembrī, sacensību atklāšana noteikta uz 13:00, bet pirms tam aicinām visus apmeklētājus uz autogrāfu sesiju turpat tribīņu pusē, kur varēs gan iegūt sportistu autogrāfus, gan nobildēties ar viņiem.

Biļetes uz NEZ DRIFT Rīgas posmu iespējams iegādāties visās Biļešu servisa kasēs, Statoil DUS un bilesuserviss.lv. Tribīņu biļetes cena iepriekš pārdošanā ir 10 eur savukārt sacensību dienā uz vietas tās cena būs dārgāka. Uz vietas sacensību dienā skatītājiem būs iespēja iegādāties biļetes arī uz dalībnieku parku, vip biļetes , vip auto stāvvietu un , protams, tribīņu biļetes. Bērniem līdz 9 gadu vecumam un invalīdiem ratiņkrēslā ieeja pasākumā bez maksas, bērniem no 10 līdz 16 gadu vecumam un pensionāriem biļetes cena iepriekšpārdošanā 4 EUR.

Protams, arī šoreiz bezmaksas atrakcijas no 1188 uzziņu portāla bērniem tribīņu pusē, un bērnu laukumiņš sadarbībā ar Skrīveru saldumiem un bezmaksas atrakciju dalībnieku parka pusē.

Vairāk informācijai par pasākumu sekojiet līdzi:
Facebook: Latvian Drift page
Twitter: Latvia drift
Draugiem.lv: Latvijas drifts

Instagram: latviadrift

un www.driftlatvia.com/