LNT Ziņu dienests, atzīmējot kanāla LNT  20. sezonu, skatītājiem sagādājis īpašu dāvanu – 20 stāstus no sirds – tie vēsta par cilvēkiem, kuri mīl savu dzīvi un darbu. Šis ir unikāls projekts, kuru veidojot, LNT Ziņu dienests vēlas vairot to spēku, enerģiju, labestību un lielo gribasspēku, kas piemīt cilvēkiem, kuru paveiktais iedvesmo citus. Šodien, 9. septembrī, būs stāsts par vindsērfinga treneri Jadvigu Reneslāci, kura savos 75 gados traucas uz ūdensmoča pa Ķīšezeru un saka, ka dzīvē galvenais ir nepastāties un strādāt! Skatieties LNT Ziņu dienesta moderatoru un žurnālistu veidotos 20 stāstus no sirds ik vakaru septembrī plkst. 20:00!

LNT Ziņu dienestā esam ne tikai savas valsts, bet arī savas profesijas patrioti. Protams, ziņās nav divu vienādu dienu, bet lieta, kas mūs vieno ir nemainīga – tas ir mūsu LNT Ziņu skatītājs. Uzskatām, ka atzīmējot 20. sezonu, ir vērsts parādīt to, kas ir svarīgs – stāstīt par cilvēkiem, kuri ar savu darbu iedvesmo citus,” norāda LNT Ziņu dienesta vadītāja Inese Kārkliņa.

20 stāstus no sirds veido LNT žurnālisti un moderatori – Ilze Dobele, Kristīne Garklāva, Daina Lipiniece, Dana Albrehta un Kristaps Tālbergs. Viņi dodas pie dažādiem cilvēkiem, kuru dzīvesstāsti un profesionālā darbība iedvesmo – tie ir gan sportisti, mākslinieki un ārsti, gan glābēji, skolotāji un mūziķi. Izvērsti stāsti būs lasāmi un skatāmi arī portālā Skaties.lv/lnt vai lnt.lv.

Šodien, 9.septembrī, LNT Ziņu īpašajā rubrikā 20 stāsti no sirds būs stāsts par vindsērfinga treneri Jadvigu Reneslāci, kuras skaļo un pārliecināto balsi, esot Ķīšezera krastā, noteikti ir dzirdējis ikviens. Leģendārā trenere Ķīšezera krastā ir uzbūvējusi savu ūdenssporta oāzi, kurā rosās jau vairākus gadu desmitus. Viņas balss un rokas ir izmācījušas tūkstošiem ūdenssporta entuziastus Latvijā. Par Jadvigu izveidots stāsts, jo viņa ir viena no pirmajām sievietēm Latvijā, kas uzkāpusi un vindsērfa, ūdensslēpēm un joprojām nodarbojas ar šiem sporta veidiem. Tieši šodien, 9.septembrī, viņai paliek 75 gadi!

„Rubrika 20 stāsti no sirds ir kā garda konfekte starp ikdienas darbiem. Mēs, kopā ar kolēģiem dodamies pie brīnišķīgiem un apbrīnojamiem cilvēkiem, kuri ne tikai dara savu darbu no sirds, bet arī iedvesmo citus, un Jadviga Reneslāce ir viens no viņiem! Kopā ar režisori Zani Šteinbergu stāvējām ezera krastā un ar sajūsmu skatījāmies kā trenere 75 gadu vecumā milzu ātrumā traucas uz ūdensmoča, stāvot uz vienas kājas. Saruna ar viņu izvērtās kā piedzīvojumu pilns ceļojums viņas dzīvē!” atklāj K.Garklāva.

Jau rīt, 10.septembrī, LNT Ziņu skatītāji aicināti iepazīt tuvāk aušanas uzņēmuma īpašnieci Alvidu Kauliņu, bet parīt, 11.septembrī, Nacionālo bruņoto spēku kapelānu Elmāru Pļaviņu. Savukārt nedēļā no 14. līdz 18. septembrim rubrikā 20 stāsti no sirds gaidāmi iedvesmojoši stāsti par kulinārijas eksperti, mājas lapas un žurnāla Četras Sezonas redaktori Signi Meirāni, leģendāro un Latvijā pazīstamo fotomākslinieku Gunāru Bindi, kura darbi jau ir kļuvuši par Latvijas fotogrāfijas klasiku, kā arī par latviešu autosportistu un inženieri Andri Dambi, kurš ir OSCar automobiļu konstruktors un galvenais inženieris, vairakkārt piedalījies arī prestižajā Dakaras rallijā gan kā pilots, gan stūrmanis. Un, protams, vēl visu septembri būs citi stāsti par iedvesmojošām personībām! 

Tāpat ikviens interneta lietotājs portālā TVPlay.lv var jebkurā sev ērtā laikā un vietā noskatīties pirmos stāstus par latviešu animācijas filmu režisori un šī žanra iedibinātāja latviešu kino – Rozi Stiebru, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta komandieri, kapteini Eduardu Musatovu, kurš strādāja arī par glābēju Zolitūdes traģēdijas laikā.

Skatieties 20 stāstus no sirds ik vakaru septembrī plkst. 20:00!

Mēs esam, lai Tu zinātu!