Motokrosa pro-sportists Augusts Justs: “Arenacross Baltic” sacensībās ne vien jākoncentrējas visa vakara garumā, bet arī tās jāizbauda!

„Tas ir kā 500 metru skrējiens vairāku tūkstošu skatītāju acu priekšā,” stāsta motobraucējs Augusts Justs, atbildot uz jautājumu, kā raksturot Arenacross Baltijas kausa sacensības. 23 gadus vecais sportists, kas slavens ar ievērojamiem sasniegumiem motokrosā, to zina ļoti labi – Augusts ir pirmais Arenacross Baltijas kausa uzvarētājs. 2014.gada oktobrī Eiropas un Latvijas motokrosu čempions pieņēma jaunu izaicinājumu un piedalījās pirmajās iekštelpu motokrosa sacensībās Kauņas Žalgira arēnā, kur īpaši Arenacross Baltijas kausam bija izbūvēta 310 metrus gara trase.

Atceroties dienu, kad izdevās uzvarēt gan „Open Pro” gan Superfināla sacensībās, kur lietuvietis Armīns Jasikonis tika pārspēts par nieka 1 sekundi, Augusts Justs stāsta: „Kad pirmo reizi iegāju arēnā un ieraudzīju mazo trasi un tukšās tribīnes, nodomāju, ka būs interesanti. Taču, kad pulkstenis jau rādīja 18:00 un vēlreiz atvēru arēnas durvis, biju šokā! Tūkstošiem cilvēku, gaismas, dejotāji, motocikli un liels troksnis arēnā.

Sportists atzīst, ka Arenacross Baltijas kausa sacensības drīzāk var definēt kā interesantas, nevis vieglas vai grūtas, jo šāda veida trase stipri atšķiras no ierastajām motokrosa trasēm. „Tur nav vietas, kur vari atvilkt elpu, trasē viens aiz otra seko tramplīni un pagriezieni, un arī citi braucēji visu laiku ir līdzās, tādēļ nav laika atpūsties! Visu vakaru ļoti jākoncentrējas. Lai arī mazie tramplīni atgādina bērnu trasi, tā nav tik vienkārša, kā šķiet.

Augustam Justam Arenacross Baltijas kausa trasē vislabāk pie sirds gājuši tā saucamie whoops – mazi smilšu viļņi, kas atrodas ļoti tuvu viens otram un nav ierasti motokrosā: „Smilšu viļņu posmā varēju sasniegt lielāku ātrumu un atrauties no citiem braucējiem. Visa trase bija ļoti intensīva, sportisti brauca cieši kopā, un bija daudz skaistu apdzīšanas momentu.” Pēc viņa domām panākumu atslēga šajās sacensībās ir ne vien koncentrēties uz savām braukšanas prasmēm, bet arī izbaudīt šo pasākumu.

Fakts, ka arēnā atrodas vairāki tūkstoši skatītāju, kas vēro katru tavu kustību, protams, padara šīs sacensības citādas, pavisam noteikti,” stāsta sportists. „Adrenalīns, ko rada skatītāju klātbūtne, paceļ manu pulsu no 120 uz 160 sitieniem minūtē. Uzvarēt sacensībās un redzēt visus skatītājus skaļi mani atbalstām ir fantastiski. Uzvara Arenacross Baltijas kausā Kauņā man daudz nozīmē, biju pozitīvu emociju pārpildīts. Tas ir lielisks šovs skatītājiem un lielisks pasākums motosportistiem, ceru, ka arī Latvijā cilvēkiem tas patiks!

21.novembrī 30 labākie motokrosa sportisti no Baltijas un citām valstīm pulcēsies Arēnā Rīga, kur pirmo reizi Latvijā norisināsies “Arenacross Baltic Cup 2015” posms. Šis vērienīgais pasākums pārvērtīs Arēnu par 300 metrus garu moto trasi. Rīgā notiks Baltijas kausa otrais posms, bet tā noslēdzošās sacensības norisināsies Kauņas Žalgira arenā nedēļu vēlāk.

Sacensību kvalifikācijas raundā tiks atlasīti 30 labākie braucēji, kas startēs trīs grupās un superfinālā: Bērnu klase (ar 50cm3 motocikliem), MX2 un Open Pro klase. Astoņi labākie braucēji noslēgs pasākumu, sacenšoties Arenacross Baltijas kausa Superfinālā.

Arenacross Baltic cup” rīko Bravo Events sadarbībā ar Lietuvas bērnu motoklubu un Lietuvas motosporta federāciju. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Servisa tīklā un šeit.