14.augustā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm oktobrī. To vidū ir divas pirmizrādes - „Ziloņa dziesma”, ko iestudēs Andrejs Žagars un „Svēta lieta”, kam režisors būs Pauls Timrots.

„Ziloņa dziesma” ir kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona (dz.1978) pirmā luga, kas pirmizrādi piedzīvojusi 2004.gadā ASV. 2014.gadā kanādiešu režisors Čārlzs Binami tai radījis filmas versiju. Teātra kritiķis Deniss Harvejs „Ziloņa dziesmu” nosaucis par smalku lugu, kurā skatītāju aizrauj psiholoģiskās spriedzes, cilvēciskās gudrības un dabas aicinājuma daudzbalsība. Nikolā Bijons savā tvitera kontā bieži ievieto ziņas par jaunatklātām planētām kosmosā. Tieši tāda ir viņa „Ziloņa dziesma” – jauna planēta pie mūsdienu teātra debesīm. ...No sava darba kabineta slimnīcā ir pazudis ievērojams psihiatrs. Pēdējais, kurš ārstu redzējis, ir viņa pacients Maikls. Mēģinot noskaidrot pazušanas iemeslus, slimnīcas vadītājs dakteris Grīnbergs iztaujā pacientu. Savukārt Maikls, manipulējot ar dakteri Grīnbergu, iesaistās smalkā psiholoģiskā spēlē, kas izvēršas grēksūdzē. Ar izrādi „Ziloņa dziesma” Dailes teātrī kā režisors atgriežas kādreizējais Dailes teātra aktieris Andrejs Žagars, kurš jauniestudējumā sadarbosies ar scenogrāfu Eināru Timmu, kostīmu mākslinieci Kristīni Pasternaku, mūzikas konsultantu Arturu Maskatu un video mākslinieci Inetu Sipunovu. Pirmizrāde paredzēta 15.oktobrī Mazajā zālē.

Baškīru dramaturga Florida Buļakova (1948-2015) traģikomēdija „Svēta lieta” (jeb „Mīl, nemīl”, 1991) ir stāsts par mīlestību mūža garumā. Florids Buļakovs ir daudzu literatūras un mākslas prēmiju laureāts, vairāk nekā 20 lugu autors. Viņš ir īsts traģikomēdijas meistars, kura lugās komisks patoss mijas ar dzīves absurda apjausmu un smiekli skan cauri asarām. ...Pie Večuka ierodas Nāve. It kā ar to vēl nebūtu gana – viņai ir piedāvājums! Trīs stundu laikā Večukam jāpaveic svēta lieta – Dievam tīkams darbs. Tad šis ar savu Večiņu varēs dzīvot vēl desmit gadus. Ko tādu svētu lai šajās trīs stundās izdara? Večuks ar Večiņu sāk rīkoties. Un ko šādā situācijā darītu jūs? Jauniestudējumā spēlēs Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Elīna Dzelme un Mārtiņš Počs. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece būs Ilze Vītoliņa. Pirmizrāde „Svēta lieta” notiks 21.oktobrī Kamerzālē.

Oktobra piedāvājums par īpašām cenām būs izrādes „Rīga dimd” (8. un 30.oktobrī) un „Lēnprātīgā” (22.oktobrī) Kamerzālē – biļešu cena uz šīm izrādēm ir 6 EUR.