Vakar, 23.jūlijā notikušais eksperiments Jūrmalā pierādīja, ka bērnu un jauniešu interese par klavierspēli ir neparasti liela! No pulksten 14:00 līdz 18:00 uz Jomas ielā novietotajām  klavierēm, ikvienam bija iespēja dalīties  ar savu muzikālo  talantu.

Teju vai katrs uz Jūrmalu atbraukušais atpūsties jaunietis labprātāk palicis Jomas ielā, lai uzstātos gan ar kādu iepriekš iemācītu skaņdarbu, gan uz vietas radītu improvizāciju. Jaunos mūziķus uzstāties iedrošinājuši jau pieredzējuši skatuves mākslinieki - Dramaturgu Teātra aktieri.

Šī eksperimenta idejas autori un organizatori ir brāļi Osokini, kuri jau ieguvuši pasaules atzinību kā augstākās klases klavieru virtuozi.

"Esmu patīkami pārsteigts, ka laikā, kad pasaulē interese par klasisko mūziku aizvien sarūk, pie mums Latvijā bērni un jaunieši turpina aizrauties ar klavierspēli. Tas norāda uz augsto kultūras un izglītības līmeni mūsu valstī" -  pēc vakardienas pasākuma secinājis Latvijas Lielās Mūzikas balvas ieguvējs Andrejs Osokins. Savukārt viņa jaunākais brālis Georgijs, kurš jau pēc mēneša dosies uz Ņujorku, lai studētu pasaules prestižākajā mūzikas augstskolā - Džuliarda skolā, spriež: "Latvija allaž ir bijusi izcilu mūziķu un mākslinieku šūpulis. Mums ir tik daudz ar ko lepoties un izskatās, ka arī turpmākajās desmitgadēs varēsim iepazīt neskaitāmus jaunos talantus".

Nākamais klavierspēles mākslai veltītais pasākums notiks jau otrdien, 28.jūlijā plkst. 19:30 - Osokinu dinastijas pianisti vienlaicīgi ieskandinās veselus trīs flīģeļus Dzintaru koncertzālē, kas ir līdz šim nebijis notikums Latvijas mūzikas dzīvē.