Projekta “Eglīšu Debesis” autori aicina nemest svētku laiku nokalpojušās eglītes atkritumos, bet gan jau šodien pieteikt tās ceļam uz “debesīm” – uz mežu, kur tās kalpos nākamo eglīšu audzēšanai.

Kad pīrāgi apēsti, dāvanas izdalītas un eglītes rotas nonāk atpakaļ plauktā līdz nākamajam gadam, eglīte, kas teju mēnesi mūsu mājas piepildījusi ar skuju smaržu un svētku sajūtu, nereti nonāk atkritumu tvertnē, vārtrūmē vai vienkārši tiek nolemta nobiršanai kaut kur dzīvokļu māju pagalmos. Lai šos skumjos skatus un eglīšu necienīgo likteni novērstu, šodien darbību atsāk projekts “Eglīšu Debesis”.

“Šo projektu pavisam nejauši aizsākām pērnā gada janvārī. Cilvēku atsaucība bija tik liela, laika maz, bet mums izdevās lielisks starts – mediji mūs pamanīja, un cilvēkus šis projekts uzrunāja. Mūsu mērķis bija mazināt izmesto eglīšu skaitu un cilvēkos, ģimenēs un bērnos ieviest jaunu tradīciju - egles sūtīšanu debesīs. Pērn mūsu loģistika bija drausmīga, mēs braukājām no Piņķiem uz Berģiem, krustu šķērsu cauri visai Rīgai, gribētāju bija ļoti daudz, taču mēs - tikai divi ar vienu busu.” atceras projekta idejas autori Toms Barons Lūķis un Helmuts Bēķis.

Savu eglīti uz “Eglīšu Debesīm” var nosūtīt jebkurš Rīgas vai Pierīgas iedzīvotājs vai uzņēmums, mājas lapā www.eglisudebesis.lv/ aizpildot anketu, kurā jānorāda savs vārds, uzvārds, tālruņa numurs, e-pasts un adrese, un samaksājot simbolisku summu – 5 EUR ar pārskaitījumu vai 5,55 EUR ar SMS – par eglītes izvešanu. Laikā no 6. līdz 15.janvārim projekta komanda ieradīsies pie jums pagalmā, kur paņems jūsu eglīti un kopā ar citām to pārstrādās šķeldā, lai pēc tam nogādātu atpakaļ mežā, kalpojot par pakaišiem nākamo eglīšu audzēšanai. Pērn uz “debesīm” nosūtītas aptuveni 500 eglītes; šogad projekta autori cer mazāk eglīšu ieraudzīt atkritumu tvertnēs, un vairāk – nogādāt “Eglīšu debesīs”.

Vairāk informācijas par projektu un eglīšu gaitām meklējiet projekta Facebook lapā: facebook.com/EglisuDebesis