Jauna bezvadu interneta tehnoloģija, par kuru visticamāk nebūsiet dzirdējuši, Li-Fi beidzot tikusi testēta un izrādījusies simtreiz ātrāka par ierasto Wi-Fi, ziņo Science Alert.

Li-Fi darbojas caur Visible Light Communication, izmantojot gaismu no 400 līdz 800 teraherciem lai pārvietotu datus lielos ātrumos. To raksturo kā "ļoti advancētu Morzas koda formu", kas izmanto LED gaismas lai binārajos kodos ievadītu datus.

Šis jaunais bezvadu interneta veids tika radīts jau 2011.gadā Edinburgas universitātē Skotijā.

Tagad tepat Tallinā, Igaunijas kompānijas Velmenni zinātnieki to izmēģinājuši reāli darbībā. "Esam radījuši risinājumu gaismai, kas ļautu to izmantot industriālos apstākļos. Tāpat šobrīd strādājam pie sākumprojekta privātam klientam, kura ofisa telpās tiks ieviests Li-Fi bezvadu internets."

Izmēģinājumos ticis sasniegts 1GB ātrums sekundē, pārspējot iepriekšējo 224 gigabitu sekundē rekordu.

Piedevām, Li-Fi ir ne tikai ātrāks, bet arī drošāks. Tas tāpēc, ka gaisma netiek cauri sienām, kā to dara Wi-Fi signāls. Tā kā Li-Fi šobrīd nebūtu nekāds lētais prieks, šobrīd arī notiek darbs pie ekonomiska risinājuma, kurā to savieno ar Wi-Fi, radot ātrāku un drošāku internetu par ierasto.