Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic šodien Rīgā uzņēma Bombardier CSeries lidmašīnu CS 100, tās Ziemeļeiropas demonstrācijas tūres ietvaros.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss norāda: „Bombardier CSeries lidmašīnas pēc 2016.gada būs mūsu flotes pamatā. Mēs esam priecīgi uzņemt Rīgā izrādīšanai šo CS 100 lidmašīnu. Bombardier CS300 lidmašīnas ir neatņemama sastāvdaļa airBaltic biznesa attīstības stratēģijai Horizon 2021 un flotes optimizēšanas plānam. Aviokompānijai paplašinot sava tīkla potenciālu, mēs nomainīsim vecākās lidmašīnas.”

„Mēs esam gandarīti par sadarbību ar airBaltic, kas gatavojas pievienot CS300 lidmašīnas savai modernajai Bombardier Q400 turbopropelleru lidmašīnu flotei,” sacīja Bombardier Commercial Aircraft prezidents Freds Kromers. „airBaltic modernā Bombardier flote ir tās novatoriskās stratēģijas sastāvdaļa, lai nodrošinātu ērtākas ceļošanas iespējas saviem pasažieriem. Mēs aviokompānijai nākotnē vēlam panākumus.”

„Pēc mūsu nesenā paziņojuma, ka airBaltic būs pirmā aviokompānija pasaulē, kas saņems un uzsāks lidojumus ar CS300 lidmašīnām, mēs esam patiesi priecīgi būt Rīgā, lai izrādītu CSeries lidmašīnu,” pavēstīja Bombardier Commercial Aircraft CSeries lidmašīnu programmas viceprezidents Robs Devārs. „airBaltic kā galvenais pārvadātājs Baltijas reģionā un kas CS300 lidmašīnai izvēlējusies vienu no papildu ietilpības konfigurācijām, ir apskaužamā pozīcijā, lai demonstrētu un gūtu labumu no CSeries lidmašīnas pirmšķirīgās taupības, veiktspējas un pasažieru ērtībām.”

Starptautiskās lidostas „Rīga” valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš norāda: „Šodien Bombardier CS100 veido vēsturi kā jaunākais lidaparāts, kas nolaidies Latvijas galvaspilsētas Rīgas lidostā.”

Kā ziņots iepriekš, Bombardier Commercial Aircraft novembra sākumā apstiprināja, ka Air Baltic Corporation AS (airBaltic) būs pirmais klients, kas uzsāks lidojumus ar CS300 lidmašīnu, kad tā tiks piegādāta 2016.gada otrajā pusē. airBaltic ir apstiprinājusi pasūtījumu 13 CS300 lidmašīnām un saglabā iespēju pasūtīt vēl septiņas CS300 lidmašīnas.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Īsi par airBaltic:

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) ir punktuālākā aviosabiedrība pasaulē, kas savieno Rīgu ar 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. airBaltic flotē ir 25 lidmašīnas: 13 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2012.gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē, savukārt 2014.gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.