Sestdien, 22.augustā uz Lienes ielas (posmā no Avotu ielas līdz Krāsotāju ielai) pirmo reizi notiks „Lienes ielas svētki”. Jau no plkst.11.00 visas dienas garumā apmeklētājiem tiks piedāvāta īpaša svētku programma. Šī gada svētku ietvaros tiks atzīmēti divi ievērības cienīgi notikumi, ar kuriem Lienes ielas apkārtnei ir vēsturiska saikne – „Latviešu strēlniekiem 100” un „Ugunsdzēsībai Latvijā – 150”.

Svinīgā Lienes ielas atdzimšana un svētku atklāšana sāksies plkst. 12.00 ar Nacionālo bruņoto spēku orķestra uzstāšanos Koka ēku renovācijas centrā „Koka Rīga”. Uzreiz pēc tam apmeklētājiem būs iespēja novērtēt ugunsdzēsēju formu krāšņumu un skursteņslauķu pogu spožumu Lienes ielā. Tā būs vienreizēja iespēja sastapt tik daudz skursteņslauķu un brīvprātīgo ugunsdzēsēju vienuviet. Ar savu klātbūtni mūs pagodinās gan Latvijas, gan Igaunijas Skursteņslauķu brālība, kā arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Ainažiem un Naukšēniem. „Lienes ielas svētkos” viesosies arī biedrības „Latviešu karavīrs” pārstāvji strēlnieku uniformās un Valsts policijas zirgu patruļa.

Interesentiem svētku laikā būs iespēja izzināt Lienes ielas vēsturi ekskursijās un orientēšanās stafetēs, kā arī Koka ēku renovācijas centrā apskatīt izstādi „Latviešu strēlniekiem – 100” un „Ugunsdzēsībai Latvijā – 150”.

„Lienes ielas svētkus” atbalsta Rīgas dome un Rīgas Austrumu izpilddirekcija, Koka ēku renovācijas centrs „Koka Rīga”, Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošā studija, E.Kronbergas deju studija „BUMP”, 1. stepa dejas studija Latvijā „Top Tap Company”, restorāns „Ugunsdzēsējs”, producentu apvienība „REIZ DEVIŅI”, biedrība „Ūdens aina”, „Gosh”, „Latakva”, „Lingmaster”, „Zeta GD” nodibinājums  „Lienes avoti”.