Latvijas aviokompānija airBaltic ar nožēlu informē, ka tās lidojums BT7843 no Oslo Norvēğijā uz Haniju Krētas salā Grieķijā aizkavējās 4 stundas un 45 minūtes, jo lidojuma apkalpei tika liegts izpildīt lidojumu. Saskaņā ar pašreiz pieejamo informāciju, pastāv aizdomas, ka četri no pieciem apkalpes komandas locekļiem bija lietojuši alkoholu. Šobrīd tiek veiktas rūpīgas medicīnas pārbaudes, lai noteiktu alkohola līmeni asinīs.

Drošība ir mūsu galvenā prioritāte un airBaltic šobrīd veic rūpīgu šīs situācijas izmeklēšanu. Aviokompānijai ir vairāku līmeņu kontroles mehānismi, lai nodrošinātu visu airBaltic lidojumu drošību. Aviokompānijai ir noteiktas procedūras, lai novērstu potenciālās cilvēku izraisītās kļūmes. Līdz izmeklēšanas beigām airBaltic ir uz laiku atstādinājusi četrus iesaistītos apkalpes locekļus. airBaltic izsaka pateicību Norvēģijas lidostai un policijai par to ieguldījumu, nodrošinot airBaltic drošības principus.

airBaltic atvainojas mūsu Norvēģijas pasažieriem par sagādātajām neērtībām un reisa kavēšanos. airBaltic atkārtoti uzsver, ka aviokompānijā netiek pieļautas nekādas atkāpes no drošības standartiem, un tiklīdz tiks pabeigta pilnīga izmeklēšana, aviokompānija izvērtēs papildus drošības pasākumus sadarbībā ar aviācijas uzraudzības iestādēm.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem, kā arī izpilda čārterlidojumus Eiropas tūroperatoru uzdevumā. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Īsi par airBaltic:

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) ir punktuālākā aviosabiedrība pasaulē, kas savieno Rīgu ar 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. airBaltic flotē ir 25 lidmašīnas: 13 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2012.gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē, savukārt 2014.gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.