No 2023. gada 30. novembra līdz 2. decembrim Ķīpsalā notiek starptautiskā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas un jauno tehnoloģiju izstāde “Tech Industry 2023”, kurā piedalās vairāk nekā 270 uzņēmumu no 15 valstīm.



Robotsuņa Baltijas pirmizrāde izstādē “Tech Industry 2023” Ķīpsalā - ROBOTSUNS BILŽU GALERIJĀ



Tas ir robotizēts un pilnībā kontrolējams mīļdzīvnieks, kura “ēdiens” tiek uzkrāts baterijā. Tas nav jāstaidzina, ja to, protams, nevēlies. Un vēl – tas nespītējas un pilnībā klausa saimnieku! Jau šonedēļ – no 30. novembra līdz 2. decembrim – metālapstrādes un mašīnbūves izstādē “Tech Industry 2023” Baltijas pirmizrādi piedzīvos robotsuns “Unitree Go2”. Starp citu, “Tech Industry’’ piedāvās virkni dažādu robotu un tehnoloģiju demonstrācijas.




BIĻEŠU IEGĀDE ŠEIT



Robotsuņa video publikācijas apakšdaļā.



“Unitree Go2” robots ir pazīstams ar savu izcilo mobilitāti un spēju veikt dažādus manevrus. Pateicoties dinamiskajai kustības sistēmai un spēcīgajiem motoriem katrā kājā, robotsuns spēj skriet, lēkt un pat dejot. Savukārt sensori robotam ļauj “saskatīt” šķēršļus un izvairīties no tiem. Tam ir kustības kontroles sistēma, kas nozīmē – suns spēj saglabāt stabilitāti pat uz nevienmērīgām virsmām un pārkāpt pāri šķēršļiem. Vēl šim robotam var ieplānot maršrutu, un tas, pielāgojoties apkārtējai videi, sasniegs norādīto galamērķi. 


Iepriekšminētās funkcijas “Unitree Go2” padara par vērtīgu instrumentu dažādās nozarēs un situācijās, piemēram, attālinātai izpētei, darba vietu automatizācijai, glābšanas operācijās un pat militārām vajadzībām. Starp citu, spējīgākais “Unitree” modelis B1/B2 ir aprīkots ar augstu veiktspēju pat lietus un sniega laikā.
“Salīdzinot ar tradicionālajiem riteņu un kāpurķēžu robotiem, “Unitree Go2” ir inteliģentā sānu sekošanas sistēma un diskrēts balsts, kas pielāgojas dažādiem reljefiem – kāpnēm, pakāpieniem, nogāzēm, kalniem. Tas ir aprīkots ar GPS, robotu roku, LIDAR un citām iekārtām, kas sniedz iespēju veikt virkni darbu: apsekošanu, meklēšanu, glābšanu, patrulēšanu, transportēšanu, izpēti. To var izmantot arī robotikas pētniecībā, izglītībā, mājas aprūpē, naftas ķīmijas, elektroenerģijas, dzelzceļa un pat derīgo izrakteņu savākšanas pakalpojumiem. Robotsuns perfekti paveiks uzdevumu, kādu tam dosiet,” stāsta “Unitree” pārstāvja Latvijā – “RAW-Tech” – produktu speciālists Reinis Purvēns.

Robotsuņa attālums attālinātai vadībai ir vairāk nekā 30 metri. Turklāt “Unitree Go2” EDU versija atbalsta papildu programmēšanas iespējas, kas robota saimniekam ļauj variēt un izpausties – darbības ieprogrammēt pēc savām vēlmēm. Atklāsim, ka šobrīd “Unitree Go2” robotu var iegādāties par 3099 eiro.


Robotsuņa demonstrācijas


Visās trīs “Tech Industry 2023” dienās, no 30. novembra līdz 2. decembrim, plkst. 12.00–12.45, 14.00–14.45, 16.00–16.45 Izstāžu centra Ķīpsalā vestibilā interesenti varēs vērot robotsuņa “Unitree Go2” demonstrācijas. Šis robots primāri ir radīts, lai izklaidētu cilvēkus – skrietu, dziedātu, dejotu un sekotu. Izstādē apskatāmais modelis ir 70 cm augsts un 31 cm plats.


Dažādu robotu un grandiozu tehnoloģiju demonstrācijas


Trīs dienas pasaules iekārtu ražotāji Ķīpsalā demonstrēs modernākās tehnoloģijas, aktuālākās iekārtas, aprīkojumu un instrumentus darbībā. “KUKA” Rīgā ieradīsies ar jauno energoefektīvo robotu sēriju “KR FORTEC Ultra”. Eiropas pirmizrādi “Tech Industry 2023” piedzīvos augstas precizitātes liekšanas prese “TruBend 1225”, ko piedāvās “Rolands Moisejs”. Arī “Swagelok Helsinki” prezentēs jaunumu – amonjaka gāzes paraugu ņemšanas sistēmu. “ABB’’ iepazīstinās ar jaunākajām tehnoloģijām, tostarp sadarbības robotiem ’’GoFa™’’, produktīvam darbam kopā ar cilvēkiem. 


Savukārt “ifm electronic” demonstrēs ultraskaņas sensorus bezkontakta attāluma mērīšanai un objektu noteikšanai, bet “RAW-Tech” stendā varēs apskatīt ne tikai “Unitree Go2” robotsuni, bet arī bezpilota lidaparātus un bezpilota lidaparātu detekcijas iekārtas. “Rīgas Sesoma” demonstrēs CNC iekārtas frēzēšanai, lāzergriešanai un līmes uzklāšanai. Savukārt ’’Schneider Electric’’ stendā varēs aplūkot ’’Hole In One’’ robotu, uzzināt par digitālā sadales skapja konceptu un apskatīt pasaulē mazāko ’’3kW UPS’’.



 “Profibus’’ demonstrēs industriālos robotus, arī “digiOPTIMA” prezentēs “DOBOT” industriālo un izglītības robotu klāstu, kā arī vācu CNC virpas un frēzmašīnas. Ar plaša spektra automatizācijas, robotizācijas un digitalizācijas risinājumiem izstādē iepazīstinās arī “CRC Technologies”. Un tas nav viss! Ar detalizētu dalībnieku piedāvājumu varat iepazīties izstādes mājaslapā: www.techindustry.lv





Kā zināms, no 30. novembra līdz 2. decembrim Ķīpsalā notiks starptautiskā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas un jauno tehnoloģiju izstāde “Tech Industry 2023”, kurā piedalīsies vairāk nekā 270 uzņēmumu no vismaz 15 valstīm. Izstādes oficiālā atklāšana notiks 30. novembrī plkst. 13.00 hallē Nr. 2. Uzreiz pēc atklāšanas – labāko “iDEAHUB” inovatīvo projektu apbalvošana. Detalizētu “Tech Industry 2023” programmu skatiet: www.techindustry.lv/seminari.php

“Tech Industry” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet jaunumiem:
“Facebook”: www.facebook.com/fairtechindustry/

Izstādes darba laiks:
30. novembris, 1. decembris 10.00–18.00
2. decembris 10.00–17.00

Ieejas biļešu cenas:
Ieejas biļete – 5,00 EUR
Bērniem līdz 14 gadu vecumam – bez maksas

Studentiem, skolēniem, pensionāriem, invalīdiem – 2,50 EUR




Autostāvvieta:
Autostāvvieta – 5,00 EUR

Stāvvietas apmaksu iespējams veikt stāvvietas apmaksas automātā (norēķini ar karti) vai mobilajā lietotnē “Mobilly” (apmaksas zona – SIC).


VIDEO AUTORE: INESE LIBERE