Uzņēmēju aprindās šā gada nogalē strauji izplatījās runas, ka eksprezidents Andris Bērziņš (71) un viņa sieva, Stradiņa slimnīcas un «Premium Medical» ārste endokrinoloģe Dace Seisuma (42) vairs nedzīvo kopā, vēsta žurnāls Vakara Ziņas.

Mūrniece pēc 22 gadu kopdzīves šķiras no vīra

Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (44) bija pirmā, kas publiski paziņoja, ka šķirta viņas un vīra, Saeimas deputāta, vēsturnieka Ritvara Jansona laulība. Pāris kopā nodzīvojuši 22 gadus, 20 no tiem oficiālā laulībā. Ekskluzīvā sarunā ar »Vakara Ziņām« šā gada oktobra sākumā Ināra Mūrniece pastāstīja, kā dzīvo un jūtas pēc šķiršanās, kā arī atklāja laulības izjukšanas iemeslu. «Šķiršanās nebija ne mana vēlme, ne mana iniciatīva. Bet es respektēju otra cilvēka dzīves nodomus un vēlmes. Jā, šī situācija nenoliedzami manī rada skumjas. Mani vecāki – tētis un mamma – bija tradicionāla ģimene labākajā šā vārda izpratnē. Viņi kopā nodzīvoja garu un ļoti laimīgu mūžu. Mans tētis šajā pavasarī aizgāja aizsaulē. Tas gan man, gan mammai bija ļoti smags trieciens. Jāsaka, arī es biju iztēlojusies, ka mana ģimene būs tāda kā maniem vecākiem. Diemžēl izrādījās savādāk,» atklāj Ināra. Vēsturnieks Ritvars Jansons pēc šķiršanās bija visvairāk aprunātā persona Saeimā, jo neviens no viņa kolēģiem nespēja iedomāties, ka klusais un nosvērtais Jansons ir atradis sev jaunu sirdsdāmu, kā vēsta Vakara Ziņas.

Dace Seisuma pamet eksprezidentu Bērziņu

Uzņēmēju aprindās šā gada nogalē strauji izplatījās runas, ka eksprezidents Andris Bērziņš (71) un viņa sieva, Stradiņa slimnīcas un «Premium Medical» ārste endokrinoloģe Dace Seisuma (42) vairs nedzīvo kopā.

Lūk, kā šo situāciju komentē bijušā Valsts prezidenta Andra Bērziņa sekretāre Anda Pečule: “Saprotu jūsu interesi, bet atbildi un komentāru par jūsu jautājumu nevaru sniegt.»

Lai arī Dace un Andris jau bija kādu laiku kopā un audzināja dēlu Kristapu Andri, oficiāli pāris apprecējās tikai 2011. gada 2. jūlijā, kad Andri Bērziņu ievēlēja par Valsts prezidentu.