Šodien, 23.decembrī, 45. dzimšanas dienu svin aktrise un režisore Rēzija Kalniņa. To viņa ar koncertu „Meklētāja Roze” atzīmēs savās mājās – Mārupē (Mārupes Kultūras namā). Koncertā piedalīsies arī Rēzijas vīrs – diriģents Ainārs Rubiķis, aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa, dziedātāja Ilze Dzenīte, The Sound Poets solists Jānis Aišpurs un čelliste Undīne Balode. Kā saka Rēzija, „ikviens koncerta apmeklētājs kļūs par viņas skaistās jubilejas viesi”. Tiesa, visas biļetes uz šo koncertu tika izpārdotas pāris dienu laikā, un šobrīd vairs nav pieejamas.

„Agrāk domāju, ka dzimšanas dienas gribēšu svinēt vienmēr – tāpēc, ka mana mamma [aktrise Helga Dancberga] mācēja uzburt brīnišķīgus svētkus. Taču tagad  tā vairs nešķiet. Nevis tāpēc, ka paliek arvien vairāk gadu, bet tādēļ, ka tagad uz šo dienu lūkojos citādi. Tūlīt aiz manas dzimšanas dienas 24.decembrī seko Jēzus dzimšanas diena, uz kuras fona mana dzimšanas diena šķiet kā tāds mazs ķeksītis, salīdzinoši ar šo lielo notikumu,” Rēzija nesen teikusi kādā intervijā, piebilstot – viņai un viņas draugiem šķiet ļoti svarīgi šajā Ziemassvētku laikā iepriecināt cilvēkus, uzstājoties baznīcās un koncertzālēs visā Latvijā.

Nākamie „Meklētāja Roze” koncerti notiks: 25.decembrī plkst.16 Jelgavas Sv. Annas baznīcā; 25.decembrī plkst.20 Ogres Sv. Meinarda baznīcā; 26.decembrī plkst.19 Kandavas Kultūras namā; 27.decembrī plkst.18 Latgales vēstniecībā GORS; 28.decembrī plkst.19 Liepājas Sv. Trīsvienības Katedrālē un noslēgsies 29.decembrī plkst.20 Rīgas Lutera baznīcā Torņkalnā.

Biļetes uz koncertiem vēl var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā: bilesuparadize.lv.