Mārtiņš Runkus. Valdis Bebrovskis. Grigorijs Kuseļņikovs. Juris Durašs. Ilmārs Rimēvičs. Māris Mortensons. Timotijs Kalkins. Rūdolfs Veroni. Pauls Naudseps. Edgars Pidkēvičs. Jānis Mīzītis. Aigars Soprāns. Dana Rezniece-Zole. Romualds Vanzovičs. Leonīds Eserkins. Arkādijs Zaharenko. Aldis Govzems. Arturs Laimiņš. Atis Zatakistovs. Laimdota Raujuma. Solvita Āboliņa.

Šie vēl nav visi jaunā politiskā trillera „Nauda” („Bailes – 3”) personāži, kuri figurē šodien sociālajā tīklā YouTube publicētajā romāna oficiālajā video. Tas atrodams Indriķa Latvieša kanālā, šādā saitē: https://www.youtube.com/watch?v=5XPv9yoVGpw&t=6s

Kā jau minēts, jaunais politiskais trilleris „Nauda” noslēgs triloģiju, kuras ietvaros 2017. un 2018. gadā iznāca romāni „Bailes” un „Nauda”. Tie pērn un aizpērn kļuva par attiecīgi otro un trešo gada pieprasītāko grāmatu grāmatnīcās.

Vairāk nekā 450 lappuses biezās grāmatas pirmā tirāža būs 6000 eksemplāru, un gaidāms, ka grāmatnīcās romāns „Nauda” nonāks 10. maijā. „Naudas” mazumtirdzniecības cenai vajadzētu būt mazākai par desmit eiro.

Kā jau ziņots, reizē ar „Spāru” pirtī un viesu namā „Mājiņas” notikušo nozīmīgu ļaužu pilnīgi izdomāto sarunu ierakstiem romāns „Nauda” sola vēl neticamākus un Latvijas valstij vēl draudošākus notikumus.

Valsts ienākumu dienesta ģenerāldirektores Ilzes Cielavas rokās beidzot nonākusi tik ilgi vāktā kompromata mapīte, bet tabletes zāļu trauciņā jau ir nomainītas, un viņai neviens vairs nevar palīdzēt.

Tāpat neviens vairs nespēj palīdzēt arī lepnās Mežaparka mājas īpašniekam Mārtiņam Runkum, kura nekustīgo ķermeni nezināmi ļaudis aiznes profesionālā zagļa Iļjas Hodakovska acu priekšā. Var tikai mēģināt noskaidrot – kāda loma tajā bijusi abiem Runkus brāļiem?

Bet kurš palīdzēs eirosekretāram un Eiropas Komitejas viceprezidentam Valdim Bebrovskim, kurš pazaudējis savu nelegālo dārgumu? Vai tas būs baņķieris Grigorijs Kuseļņikovs un viņa uzdevumus pildošais Ekonomikas policijas izmeklētājs Vitālijs Četvertinskis?

Taču varbūt tik ļoti nepieciešamā palīdzība nāks no bijušā Korupcijas apkarošanas biroja darbinieka Jura Duraša un atstādinātā Centrālās bankas prezidenta Ilmāra Rimēviča? Taču katram no viņiem ir pašam savas vajadzības.

Lai Ilmārs Rimēvičs īstenotu savu lielo plānu, viņam nepieciešams gan atdabūt miljonus no uzņēmēja Māra Mortensona ar iesauku “Kvadrāts”, gan vienoties ar bankas “Cita dēle” laimīgo ieguvēju Timotiju Kalkinu un Šveices advokātu Rūdolfu Veroni.

Tāpat nepieciešams iegūt piebarotā žurnālista Paula Naudsepa atbalstu un nedaudz pašantažēt stratēģiskā partnera vēstniecības otro personu Linu Dibuā. Un kādas patiesībā ir Ilmāra Rimēviča attiecības ar ārlietu ministru Edgaru Pidkēviču?

Savukārt Juris Durašs meties izmisīgos viņam vienreiz jau nozagto viesu nama „Spāres” ierakstu meklējumos – un ir gatavs uz pilnīgi visu, lai tos atgūtu un apsteigtu gan Satversmes apsardzības biroja direktoru Jāni Mīzīti, gan viņa padoto Aigaru Soprānu.

Un tas nav viss. Finansiālā ministre Dana Rezniece-Zole un advokāts Romualds Vanzovičs, baņķieris Leonīds Eserkins un ebreju funkcionārs Arkādijs Zaharenko, savu baltā pulverīša kasti pazaudējušais Aldis Govzems un viņa kompanjoni Arturs Laimiņš un Atis Zatakistovs, - viņiem visiem ir sava loma romānā „Nauda” aprakstītajos nāvējošajos notikumos, kuros likme ir nevis vienkārši nauda, bet NAUDA.