Šova Lauku sētas superfinālā viens otram pretim stājās Ingūna Stapāne un Mārtiņš Ainis Roga, kurš par lejasciemieti saka: “Mana pretiniece ir sieviete ar aknām un droši vien citiem locekļiem,” vēsta  portāls Skaties.lv.

Par galveno balvu – braucienu uz Brazīliju – šova Lauku sēta finālā cīnās Mārtiņš Ainis Roga, Ingūna Stapāne, Evija Smane un Ilona Jeršova, kura dalību šova finālā izpelnījās, pateicoties saimnieces aicinājumam finālā pulcēt visu četrinieku.

Pirmā zaudētāja

Fināla pirmais uzdevums – Lauku sētas “klasika” – spaiņu turēšana izstieptās rokās. Mārtiņam – 5 litri, dāmām – 3 litri. Pirmā, kura nolaiž rokas un pamet Lauku sētu, ir Ilona. Viņa sava traumētā pleca dēļ par šo uzdevumu baidījusies visvairāk.

Līdz ar Ilonas aiziešanu Evija atzīst, ka piepildījies viņas mazais mērķis. “Pirmais man bija neaiziet pirmajai, un otrai – tā kā Ilonai “ielikt”,” neslēpj Evija. Par Ilonas “izlidošanu” priecājas arī Ingūna.

Ingūna ideju nošpiko no Mārtiņa

Otrais uzdevums ir daudz sarežģītāks – siena kaudzē jāatrod dārgums, ar sviesta nazi “jāatbrīvo” cirvis, lai saskaldītu malku ugunskuram, kura liesma pārdedzina diegu. Kura ugunskura diegs pārdeg pirmais – tas ir uzvarētājs. Ilona neslēpj, ka ugunskura “būvniecību” nošpikojusi no Mārtiņa. Kā stāsta Evija, viņa šajā sacensību posmā miljons reižu padevās un miljons reižu atkal cēlās. Tas gan nepalīdz, un viņa ir otrā, kura dodas mājās. “Esmu priecīga, ka esmu tik tālu tikusi un ka es vispār tiku līdz ugunskuram. Tā bija uzvara pār sevi, cīņa ar sevi. Ir labi. Bija forši, lielisks piedzīvojums,” atvadoties no Lauku sētas atzīst Evija.

Teļi un kokosrieksta medības

Grandiozais fināls sastāv no vairākiem posmiem. Pirmais uzdevums – nogaršojot, izgaršojot atpazīt, kurš ir kurš izstrādājums. Labākais gaļas pazinējs izrādās Mārtiņš.

Nākamais uzdevums: ir koks, koka galotnē divas virves, kas sasniedzamas, tikai no ķieģeļiem uzkraujot “podestu”; virvē trīs mezgli, tie ir jāatsien, tikai tad var doties pie nākamā uzdevuma – savaldīt teļus. Pirmais pie striķa tiek Mārtiņš. Ingūnai teļu pārdzīšana no aploka uz kūti izvēršas pavisam nelāgi. Pēc pašas domām, nepareizi paņemtais striķis ir iemesls, kādēļ teļš izrādās spēcīgāks par sievieti, un viņa izvārtās pa zemi…

Pēdējais uzdevums – kokosriekstā, kas atrodas uz plosta dīķī, jāuziet īstā atslēga, ar ko atslēgt lādi. Šis, pēc Mārtiņa domām, ir sarežģītākais uzdevums, jo uzvara lielā mērā atkarīga no veiksmes paņemt īsto kokosriekstu. Kamēr Ingūna tikai pirmo reizi ieiras dīķī, Mārtiņš jau vismaz četras reizes devies īstā kokosrieksta medībās. Neatlaidība Mārtiņš atmaksājas, un viņš kļūst par šova Lauku sēta otrās sezonas uzvarētāju. “Kur vispār atrodas tā Brazīlija? Uz kuru pusi?” joko Mārtiņš Ainis Roga, “laikam jau tie dullajiem pieder tā pasaule. Vismaz no Latvijas līdz Brazīlijai.”