"Ždanoka: Latvijai neizbēgt no terorisma

Latvijai ir jābaidās no teroristu uzbrukumiem tādā pašā līmenī kā citām valstīm, kas piedalās kara operācijās. Tā radio Baltkom sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka.

Viņa uzsvēra, ka terorisms apdraud jebkuru valsti bez izņēmuma. EP deputāte arī piebilda, ka nepiekrīt iekšlietu ministra Riharda Kozlovska paziņojumam par to, ka Latvijā cilvēki var justies drošāk nekā citviet Eiropā.

„Man liekas ļoti dīvaina iekšlietu ministra Riharda Kozlovska uzvedība, jo es nedomāju, ka kāda no ES vai NATO valstīm ir pasargāta no terorisma draudiem. Terorisms ir globāls drauds, un Latvijai ir jābaidās no teroristu uzbrukumiem tik pat lielā mērā kā jebkurai citai valstij, kas piedalās kara operācijās. Savulaik mūsu ministri atbalstīja kara operācijas Irākā, bet pēc tam pieņēma lēmumus par mūsu karavīru sūtīšanu uz Afganistānu. Es uzskatu, ka tieši šie lēmumi kļuva par pagrieziena punktu un izraisīja reakciju – teorristisko grupējumu Al Qaeda un Islāmas valsts filiāļu veidošanos Sīrijā. Tagad, nenoņemot atbildību no to cilvēku pleciem, kas pieņēma šos lēmumus, ir jādomā, ko darīt un kā ar kopīgiem spēkiem cīnīties pret radikālā islāma izpausmēm,” teica Ždanoka.

Jāatgādina, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis iepriekš pauda, ka, lai arī terorisma draudi pašlaik Eiropā ir būtiski palielinājušies, Latvijā varam justies daudz drošāk nekā daudzviet citur Eiropā. Ministrs skaidroja, ka Latvijai ir daudz lielākas iespējas izsekot cilvēkiem, kas dodas uz un no Sīrijas un kas varētu radikalizēties, jo vienkārši Latvijā šādu cilvēku ir nesamērojami mazāk nekā lielajās Eiropas valstīs, līdz ar to arī terorisma draudi ir daudz, daudz mazāki."

Raksts citēts no portāla Latmixnews.lv