Kārļa Miķelsona uzticīgā Laila kopā priekos un bēdās

Kad KNAB 2010. gada jūnijā «paņēma ciet» toreizējo «Latvenergo» prezidentu Kārli Miķelsonu aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, viņa ģimenes – meitas Luīze, Linda un Inga un sieva Laila – pasakai līdzīgā dzīve sašķīda vienā mirklī, kā no rokām izslīdējis kristāla trauks. Miķelsons par sevi bija radījis krietna un solīda, nedaudz atturīga vīra iespaidu, un aizdomas kukuļņemšanā viņa tēlam uzmeta darvas traipu, skarot arī ģimeni. Tomēr Kārļa Miķelsona sieva Laila bija kopā ar vīru arī bēdās, ne tikai priekos un pārticībā. Viņa lietainajā 2010. gada 19. augusta dienā savu manāmi miesās sakritušos vīru uzticīgi sagaidīja pie Centrālcietuma vārtiem, zem lietussarga no lietus un kameru zibšņiem slēpdama nevis sevi, bet vispirms laulāto draugu.

Magonim īsta «dekabrista sieva»

«Kas tad no tās krievu skaistās dzīves tīkotājas būs – savāks mantu un pazudīs tālēs zilajās!» par «Latvijas Dzelzceļa» prezidenta Uģa Magoņa gados krietni jaunāko dzīvesbiedri Anastasiju Magoni (pirms laulībām Bakuļinu) vīpsnāja Rīgā, kad vēl nesen vareno un ietekmīgo Magoni KNAB aizturēja aizdomās par pusmiljonu eiro liela kukuļa pieņemšanu no Igaunijas bagātākā cilvēka Oļega Osinovska. Un velti! Jo Anastasija ne tikai neaizmuka uz dzimto Krieviju, vispirms patukšojot vīra nebaltām dieniņām nolikto mantu, bet gluži otrādi – ieradās tiesā, kad tika lemts, vai Uģi Magoni paturēt apcietinājumā vai izlaist brīvībā pret lielu drošības naudu. Anastasija, kuru jau iesaukuši par īstu «dekabrista sievu», arī komandējot Magoņa advokātus un rakstot sūdzības prokuratūrai, aizstāvot savu latviešu vīru un abu bērnu Sofijas un Aivara tēvu.

Kamēr Štrams nīkst cietumā, sieva neuzticīga

Reiz ietekmīgais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams, bez kura ziņas savulaik galvaspilsētā bija grūti ko uzbūvēt, cietumā pavadīja četrus gadus un četrus mēnešus, kuru laikā viņu ne tikai pameta sieva Brigita, bet, kā melš Rīgā, izčibējuši arī nebaltām dienām atliktie ietaupījumi. Apsviedīgā Brigita, kura par vīru bija 14 gadus jaunāka, kļuvusi teju par simbolu sievietes neuzticībai. Vēl pirms aptīt ap pirkstu toreizējo kolēģi Rīgas domē Štramu, Brigita bija veiksmīgi precējusies ar pazīstamo un visnotaļ turīgo uzņēmēju Mārtiņu Lauvu. Tas vien, ka Brigita Lauva (dzimusi Višņevska) pēkšņi nolēma pamest turīgo Lauvu un apprecēt pašvaldības amatpersonu Štramu, raisīja aizdomas, ka Viļņa patiesie ienākumi varētu būt lielāki, nekā deklarācijās norādīts, ja jau tik greznas dzīves tīkotāja devusi priekšroku viņam. Bet Štrams neilgi paguva panīkt cietumā, kad Brigita izlēma – cietumnieka sievas dzīve nav domāta viņai, un laulību ātri vien šķīra.