Bažas par Rīgas cirka ēkas drošību ir reizē pamatotas un nepamatotas, jo šis ir komplekss jautājums, vakar žurnālistiem pastāstīja Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska, kā vēsta portāls Nra.lv.

"Rīgas cirka ēkā, to būvējot, netika ieguldīts tik daudz, lai tā stāvētu turpmākos 100 vai 200 gadus, ēka tika celta tam brīdim," par 1888.gadā atklāto namu izteicās Lipinska.

Viņa norādīja, ka kopš jūlija sākuma, kad Būvniecības valsts kontroles birojs atzinis Rīgas cirka ēku par nedrošu, tiek veiktas dažādas pārbaudes un apsekojumi. "Šodien veikts urbums, lai novērtētu, kas cirka fasādes kreisajā pusē slīkst uz leju," stāstīja cirka direktore. "Tajā stūrī ir grunts, varbūt kādreiz tur apakšā bijusi upe," sacīja Rīgas cirka direktore, norādot, ka mājas sēšanās notiek jau gadiem, tā nav problēma, kas pēkšņi radusies vienā dienā.

Lipinska atzina, ka Rīgas cirka ēkai ir nepieciešama renovācija, taču to veikt traucē nesakārtotais īpašumtiesību jautājums. "Ieceres, ko darīt, jau pastāv kopš cirka denacionalizācijas 90.gados, bet tās īstenot kavē tiesvedība," viņa sacīja.

Savukārt, vaicāta par uzlabojumiem un remontdarbiem, kas cirkā notikuši pēc ugunsgrēka, Lipinska pastāstīja, ka ir pabeigts remonts otrajā stāvā, ēkas saimnieciskajā daļā, kur izdegušo 120 kvadrātmetru vietā renovēti 600 kvadrātmetri.

Kā ziņots, Būvniecības valsts kontroles birojs pagājušonedēļ atļāvis ekspluatēt tikai daļu Rīgas cirka, pieprasot nekavējoties slēgt ēkas daļu, kurā konstatētas būtiskas atkāpes no ēkas drošuma prasībām. Savukārt teritorija, kurā uzturas skatītāji un arī cirka darbinieki, ir droša, tādēļ Rīgas cirks turpina darbu, iepriekš stāstīja Lipinska.