Pavisam nesen partijas «Vienotība» līdere Solvita Āboltiņa izpelnījās sabiedrības nosodījumu par savdabīgo ūjināšanu senioru piketa laikā. Tagad publiskota informācija, ka policija Saeimai prasa deputātes izdošanu sodīšanai saistībā ar augustā izraisīto avāriju. Vai deputāti vajā neveiksmes? Lai to noskaidrotu, šoreiz izmantojam citādu pieeju – astroloģiju, kā vēsta Vakara Ziņas un portāls Nra.lv.

Ūjināšanas «neveiksmīgā komunikācija»

Sociālajos tīklos kā vēja spārniem izplatījās video, kurā «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa pieaugušam cilvēkam neadekvātā veidā ūjina 19. augustā notikušā senioru piketa dalībniekiem, ejot no viena Saeimas nama uz otru ar somu un iepirkumu maisiņu rokās.

Rezonanse bija plaša, un Āboltiņa tūdaļ steidza kļūmi izlabot ar atvainošanos. Savā sakāmajā viņa gan to nosauca par pārpratumu: «Ļoti atvainojos ikvienam Latvijas pensionāram, ja negribot esmu ar savu rīcību kādu aizvainojusi /.../. Ir noticis pārpratums, jo nekādā veidā nevēlējos aizvainot Latvijas seniorus.» Taču ar šādu «pārpratumu» gluži vis mierā nebija partijas biedri. Deputāts Andrejs Judins rosināja ūjināšanu apspriest «Vienotības» valdes sēdē, kas izlēma to nodēvēt par «neveiksmīgu komunikāciju». Pats izskatīšanas iniciators Judins norādīja, ka arī partijas valdes locekļi ir vienisprātis, ka šāda komunikācija nav pieļaujama, bet konkrētajā gadījumā tam nav bijis ļauns nolūks.

Labas manieres partijas līmenī laikam jau nemācīsi. Vai nu ir, vai nav.

Neuzmanības avārija

Tagad atklātībā parādījusies ziņa, ka policija lūgs Saeimu izdot deputāti administratīvajai sodīšanai saistībā ar izraisīto avāriju. Lietas būtība īsumā ir šāda: dažas dienas pēc S. Āboltiņas izgāšanās piketā policija 22. augustā saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu Juglā, kur bija noticis satiksmes negadījums. «Volkswagen» markas automašīnas vadītāja bija pārkārtojusies no otrās braukšanas joslas uz pirmo un nebija pamanījusi tur braucošo «Škodu», kuru vadījis Čehijas pilsonis. Par laimi, avārijai nav smagu seku un cietušo. «Volkswagen» vadītājai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 15 līdz 70 eiro, turklāt vainīgajam autovadītājam tiek piešķirti divi soda punkti. Policija ir apliecinājusi, ka prasīs S. Āboltiņas izdošanu sodīšanai.

Līdzinieki – Putins un Lukašenko?

Vai divi šādi atgadījumi viens pēc otra var liecināt, ka cilvēku vajā neveiksmes? Paša vai apstākļu izraisītas?

Kas mums ir dots un ko dzīvē jāatstrādā, lieliski var redzēt cilvēka astroloģiskajā kartē. Skatoties Solvitas Āboltiņas kosmogrammu («vidējā aritmētiskā» karte, ko var izveidot, ja nav zināms cilvēka dzimšanas pulksteņa laiks), redzams, ka ambīciju viņai netrūkst. Uz politiķa dotumiem individuālajā kartē bieži norāda Plūtona stāvoklis, un Āboltiņas kartē tam ir spēcīgas kombinācijas. (Iepriekš, pēc mediju lūguma, ir nācies ieskatīties arī citu politiķu kartēs, un jāteic, ka vairākums ar spēju darboties politikā diemžēl neizceļas.) Kāds politiskām aprindām tuvu stāvošs cilvēks «Vakara Ziņām» pastāstīja, ka Solvitai Āboltiņai piemīt īpašība uzņemties atbildību un nostāties pirmajās rindās, ja tas nepieciešams, nevis slēpties aiz citu mugurām. Tas ir tas, kas politiķim nepieciešams.

Taču daudziem «Vienotības» līdere nebūt nepatīk, un viņa šo nepatiku pati ar savu rīcību provocē vēl vairāk. Zināmā mērā skaidrojumu par to var atrast žurnālā «Praktiskā Astroloģija» Antras Gabres publikācijā «Lat­vi­jas po­li­ti­ķi. Kā­di vi­ņi ir un kā­dus va­jag?» (Nr. 12, 2014.) Socionikas speciāliste Velta Līvija Miķelsone rakstā Solvitu Āboltiņu raksturo kā re­pre­sī­vās vai dik­tā­ta kvad­ras (2. tips) pārstāvi. «Pa­sau­les vēs­tu­rē spil­gtā­kie šīs kvad­ras pār­stāv­ji ir Jo­sifs Sta­ļins, Vla­di­mirs Pu­tins, Dmit­rijs Med­ve­devs vai Ana­to­lijs Lu­ka­šen­ko. Vi­ņiem ne­drīkst ļaut il­gu lai­ku at­ras­ties pie va­ras, jo vi­ņi tā ie­dzī­vo­jas, ka ne­var da­būt prom.» Lai at­ce­ra­mies Pu­ti­na un Med­ve­de­va ro­kā­des, ku­ru mēr­ķis bi­ja sa­gā­dāt ie­spē­ju ta­ga­dē­jam Krie­vi­jas pre­zi­den­tam tur­pi­nāt sē­dēt valsts pre­zi­den­ta krēs­lā.

Šajā kontekstā īsti vietā būtu atgādināt arī par Āboltiņas negaidīti veiksmīgo iekļūšanu šajā Saeimas sasaukumā. Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtās informācijas, pērn notikušajās 12. Saeimas vēlēšanās S. Āboltiņai «Vienotības» vēlētāji Kurzemē pauduši ceturto lielāko atbalstu partijas sarakstā, līdz ar to viņa palikusi pirmā aiz Saeimā iekļuvušo deputātu «strīpas». Taču Saeimā viņa tomēr iekļuva, jo no mandāta atteicās Jānis Junkurs. Viņš noliedz, ka tā būtu rīkojies, lai Āboltiņa iekļūtu Saeimā. Tajā laikā ziņu aģentūra LETA vēstīja par atteikšanās iemesliem šādi: «Junkurs skaidroja, ka esot saņēmis darba piedāvājumu no kāda Honkongas uzņēmuma, kas nodarbojas ar importa preču atmuitošanu. /../»

Ambīcijas un impulsi

Socionikā pastāv uzskats, ka minētā tipa cilvēkiem arī netīk lūgt piedošanu un viņiem ir grūti šajā jautājumā «pārkāpt sev pāri». Pēc pensionāru piketa Āboltiņa gan atvainojās nekavējoties, taču atbilstoši astroloģiskajai kartei deputātei būtu ar sevi daudz jāstrādā un jāmācās «skaitīt līdz desmit». Kartē ir astroloģiskās kombinācijas, kas norāda uz impulsivitāti un ambīcijām, cilvēks var pēkšņi aizsvilties vai ātrumā izdarīt ko tādu, kas pēc tam jānožēlo. Var būt kašķīgums un piktums, kā arī valdonība. Pie šādām kombinācijām astrologi nereti iesaka nodarboties ar sportu vai citām fiziskām aktivitātēm – rakt, zāģēt, tīrīt māju u.tml., lai negatīvo Marsa enerģiju pārvērstu pozitīvajā.

Kas attiecas uz auto, deputāte, visticamāk, ar tehniku (vairāk izpratnē «dzelži», nevis tehnoloģijas) nav ļoti lielos draugos. Līdz ar to pie stūres jāuzvedas atbildīgi – nedrīkst «dauzīties», braukt stresā vai dusmās.

«Melnā strīpa» bija

Cilvēkiem, kuri interesējas par astroloģiju, un varbūt arī citiem būs interesanti uzzināt, ka senioru piketa dienā Āboltiņas kartē bija kombinācija, kas astroloģijas teorijas literatūrā aprakstīta šādi: «Šajā laikā raksturīgs nesamērīgi augsts pašnovērtējums un pašpārliecināts viedoklis. Šī tranzīta laikā var izpausties neiecietība. /../ Ākstīšanās sabiedrībā rada negatīvas sekas.» Kur nu vēl precīzāk?

Līdz augusta beigām Solvitas Āboltiņas dzīvē bija periods, kas pilns ar šķēršļiem un ierobežojumiem, kad daudz kas bremzējas un notiek ne tā, kā vajadzētu. Tagad situācija ir mazliet mainījusies. Protams, ideāli nav nekad. Deputātei nākotnē jākontrolē emocijas un jāsargās no impulsīvas rīcības, ko pēc tam var nākties nožēlot.