Ar vērienīgu koncertu Rīgā beigusies grupas Prāta vētra Latvijas koncerttūre. Koncerts vakar pulcējis 45 000 skatītāju. Par to, kā fani tikās ar grupu un nākotnes plāniem, LNT Ziņu žurnāliste Zane Brikmane jums pastāstīs turpmāk atrodamajā materiālā.

Apmeklētāju tūkstoši uz līdz šim komerciāli visveiksmīgākās latviešu grupas Prāta vētra koncerta norises vietu sāka plūst jau vairākas stundas pirms mūziķu uzstāšanās. Šoreiz Rīgas šovs sarīkots New Hanza City, kur nākotnē sliešoties vēl kāda pilsētas daļa.

“Cik tas tomēr ir interesanti, kā tas sākās pirms pusotra gada, kas sākās tā briešana albumam, kā mēs braucām uz Vāciju, kā mēs taisījām radošās nometnes, kā mēs pēc tam ierakstījām albumu. Kā mēs jau paralēli domājām, kādi varētu būt koncerti,” LNT Ziņām stāsta grupas vokālists Renārs Kaupers.

Līdzīgi kā iepriekšējās koncerttūres norises vietās, arī galvaspilsētā mūziķiem bija īpaša tikšanās ar faniem. Bruņojušies ziediem, groziem un citām dāvanām, pie iespējas klātienē sastapt un fotografēties ar iemīļoto grupu tika vairāki desmiti prātnieku talanta cienītāju. “Es esmu diezgan satraukta, jo Guna, Prāta vētras menedžere, deva šo pirmo iespēju, jo šī grupa man jau no 11 gadu vecuma ir mīļākā,” patīkami satraukta pirms gaidāmās tikšanās bija grupas fane Annija.

Harizmātiskie grupas dalībnieki, kā allaž, bija dauzonīgā noskaņojumā, runāja cits caur citu un pēc vārda kabatā arī nebija jāmeklē.

Oficiāli Rīgas koncerts ir noslēdzošais, tomēr kā grupa LNT Ziņām atzina – jau visai drīz prātniekus klausītāji varētu sagaidīt arī Liepājā un, iespējams, arī Latgalē. “Nekas nebeidzās. Tas patiešām ir nopietni, mums ir tāda sajūta, ka šovakar pārkāpjam sunim, bet asti mēs atstājam, un aste ir nākamais gads,” tā Prāta vētra par skatu ne tik tālā nākotnē.

Pilnmēness gaismā precīzi pusdesmitos vakarā uz skatuves kāpa arī galvenie pasākuma vaininieki. Vairāk nekā divu stundu ilgais koncerts galvaspilsētā priecēja 45 tūkstošus klausītāju, tostarp arī ārvalstu viesus. Bet ko tad īsti nozīmē – jau platīna statusu ieguvušā albuma nosaukums – Septiņi soļi svaiga gaisa – grupas radošie asprāši skaidro, ka tas ir enerģijas un labas pašsajūtas kokteilis.