"Ja valsts ir nolēmusi, ka jābūt sankcijām pret Krieviju, es automātiski kā šīs valsts pilsonis tam pievienojos - ir jābūt ne tikai ekonomiskām sankcijām, bet arī mākslinieciskām," tā intervijā Rīga TV24 savu pozīciju skaidro mūziķis Ainars Mielavs, kuram 4. septembrī klajā nāks jauns soloalbums Atsaukties.

"Es sevi tiešām uzskatu par īstenu patriotu un Latvijas pilsoni. Es piekrītu ES lēmumam par sankcijām pret Krieviju un arī Latvijas valsts nostājai kā ES dalībvalstij, proti, ka tā solidarizējas ar šīm sankcijām. Ja valsts ir nolēmusi, ka jābūt sankcijām pret Krieviju, es automātiski tam pievienojos - ir jābūt ne tikai ekonomiskām sankcijām, bet arī mākslinieciskām. Vienīgais drosmīgais cilvēks, kas to izdarīja, ir Guna Zariņa, kura pirmā atteicās piedalīties iestudētā izrādē Krievijā...


Jā, es saprotu, ir daudz mākslinieku, kas vēlas nopelnīt, taču situācija ir tik specifiska, ka ir jāpieņem lēmumi. Tie visi ir gļēvi cilvēki, kas turpina... Es uzsveru, nav jāpārstāj draudzēties diviem komponistiem, piemēram, krievam un igaunim, taču viss, kas saistīts ar tā dēvēto izklaides biznesu, mūsu valsts pārstāvju piedalīšanos Krievijas izklaides biznesā, ir valsts nodevība.

Es ar šiem cilvēkiem izlūkos neietu. Visas atrunas ir muļķības."




"Joprojām lepojos, ka uzstājos pie Uzvaras pieminekļa. Uzskatu, ka tā bija drosmīga rīcība. Dziedāt tur tiem pilsoņiem, kas nav latvieši, iespējams, bija novēlots solis, ar viņiem bija jāsāk cilvēcīgs dialogs laicīgāk, bet mēs visi bijām noguruši, ka dzīvojam divās pasaulēs - latviešu un krievu. Tomēr viena lieta ir dziedāt tur, otra - dziedāt un pelnīt naudu Krievijā laikā, kad Krievija ir nepārprotams, neprognozējams agresors."

Kā domājat jūs? Gaidām viedokļus komentāru sadaļā.