Pēc pusotra gada meklēšanas tika aizturēts par Imantas pedofilu dēvētais vīrietis. Visus līdz šim zināmos dzimumnoziegumus Imantā un Zasulaukā viņš pastrādājis pērn februārī, martā un oktobrī. Cietušās ir mazgadīgas meitenes. Arī pats varmāka ir tikai 20 gadu vecs, bet noziegumu izdarīšanas laikā viņš jau bija pilngadīgs, kā vēsta Vakara Ziņas un portāls Nra.lv.

Sertificēta numeroloģe Ineta Ventniece-Krīgere, analizējot noziegumu izdarīšanas datumus, saka – visām dienām raksturīgais fons ir izsakāms negatīvos vārdos: brutalitāte, vēlme atriebties, fizisks pāridarījums, kā arī augsta seksuālā enerģija. «Viņš izvēlējās datumus un dienas, kas provocē uz vardarbību,» konstatē numeroloģe.

Skopa informācija

Policija par Imantas pedofilu ir sniegusi niecīgu informāciju – pašlaik viņš ir bezdarbnieks, bet iepriekš strādājis, bijis pieķerts lietojam narkotikas un par sīku zādzību. Viņa deklarētā dzīvesvieta ir ārpus Rīgas, bet Imantā dzīvo arestētā jaunieša tuvinieki. Informācija tiekot dozēta, lai pasargātu pedofila tuviniekus. Noziedznieka dzīvesvietā policisti atraduši legāli iegādātu gāzes ieroci.

Gudrs, bez līdzjūtības un slīpēts

Policija iepriekš sniegusi informāciju, ka netiklas darbības ar bērniem viens un tas pats cilvēks veicis 17. februārī, 4. martā, 14. martā un 14. oktobrī. Numeroloģe vēl piebilst, ka divos no šiem datumiem bijis pilnmēness.

Vardarbja dzimšanas datu redakcijas rīcībā nav, bet Ventniece-Krīgere, analizējot datumus, kad pastrādāti noziegumi, pieļauj, ka viņš ir nosvērts cilvēks, ar biezu ādu, kurš varot nospļauties par to, ko izdarījis, un nepārdzīvot. Viņa Imantas pedofilu raksturo kā fiziski saspringušu cilvēku, kuru netiklo darbību veikšana atbrīvo no sasprindzinājuma. Jaunais vīrietis saspringumu varētu atstāt sporta zālē, bet – nē. Viņš no tā atbrīvojas, fiziski nodarot pāri vājākajiem.

«Viņš iekšēji ir ciets cilvēks, tādu var sūtīt uz Afganistānu,» salīdzina Ventniece-Krīgere. Viņa pieļauj, ka 20 gadus vecajam vīrietim varētu piemist liela sievišķā enerģija, ja reiz viņš tik konsekventi «noraujas» tieši uz mazgadīgām meitenēm. Iespējams, viņš nav tendēts uz normālu ģimenes dzīvi. Numeroloģe pieļauj, ka vardarbim piemīt augsts intelekts, virs vidējā līmeņa. Toties viņam varētu būt trausla psihe. Viņasprāt, psiholoģiski ievainojams puisis, bet ļoti gudrs.

Tagad policijā norāda, ka dzimumnoziegumos apsūdzētais lietojis internetu un sekojis līdzi, kas par viņu tiek rakstīts, lai gan vienubrīd izmeklēšanas laikā tika pieļauts, ka par Imantas pedofilu dēvētais noziedznieks diezin vai lasot informāciju internetā. «Muļķis to visu neizdarītu, viņš ir slīpēts, māk aprēķināt,» piebilst Ventniece-Krīgere. Jāatgādina, ka viņš gandrīz veiksmīgi ir izvairījies no videonovērošanu kameru modrās acs. Piefiksēts ticis tikai vienu reizi, un arī tad vēl jāsagaida izmeklētāju apstiprinājums, ka tas tiešām bija Imantas pedofils.

Bērnus ilgstoši izsekojis un novērojis

Dzimumnoziedznieks jau atzinies, ka ilgstoši izsekojis mazgadīgas meitenes, novērojis upurus bērnu rotaļu laukumos, turklāt ne tikai cietušās, bet vēl citus bērnus. Pirmais noziegums – netiklas darbības kāpņu telpas liftā ar mazgadīgo – fiksēts 17. februārī, martā Imantā tika reģistrēti divi seksuālas izmantošanas gadījumi, bet oktobrī Zasulauka apkaimē – vēl viens. Pēc tam iestājās klusums. Policijā to komentē ar vārdiem «iedzinām pagrīdē».

Tajās dienās jutās sliktāk

Netiklas darbības ar mazgadīgām meitenēm noziedznieks veica dzīvojamo māju liftos. Sākotnēji uzbrukumi notika vakaros, bet pēdējais noziegums oktobrī – dienas laikā.

4. marta dienas fons esot bijis īpaši cietsirdīgs, kad vardarbim esot gribējies kaut ko citiem nodarīt tāpat vien – joka pēc, spēles pēc. Šo datumu raksturo viltība un aprēķins, vēlme demonstrēt varu, fiziski nodarot sāpes. Tā rīkojas vai nu vājš cilvēks, vai arī cilvēks ar ļoti biezu ādu, nejūtīgs, tāds, kam līdzjūtība ir sveša.

14. oktobrī bija pilnmēness laiks, un šajā dienā radusies vēlme nodarīt pāri bez jelkāda iemesla. 17. februārī, pēc numeroloģiskās analīzes, vardarbīgi noskaņotajā cilvēkā atmodusies brutalitāte, vēlme pazemot, būt valdošajam, darīt pāri par spīti. Par spīti – kam? «Vienalga kam,» atbild numeroloģe. Turklāt šajā datumā var rasties vēlēšanās iecerēto novest līdz galam un cilvēks ir pārliecinās – mani nenoķers.

14. martu raksturo slīpēta, viltīga rīcība, sadisms, izvirtība, fizisks pāridarījums, atriebība kaut kam. Atriebības faktors raksturīgs visiem iepriekš nosauktajiem noziegumu datumiem.

Kāpēc Imantas pedofils izvēlējās šos datumus noziegumu veikšanai? Numeroloģe noteic, ka tajās dienās viņš acīmredzot jutās sliktāk, bet dienas fons provocēja uz vardarbību. Un viņš ļāvās.

Kas viņš ir?

Šis pagaidām ir neatbildēts jautājums. Neko sīkāk policijā nestāsta. Policistu rīcībā pašlaik arī neesot informācijas, ka kāds no jaunieša paziņām vai radiniekiem būtu zinājis par dzimumnoziedznieka nodarījumiem. Apcietinātais sadarbojas ar izmeklētājiem, tagad jānoskaidro, vai viņš ir pastrādājis vēl kādus noziegumus, kā arī jāsaprot viņa uzvedības motīvi, arī tas, kā dzimumnoziedznieks izvēlējās upurus. Iespējams, viņa rīcībai iemesli jāmeklē bērnībā, varbūt 20 gadu vecais puisis pats pārcietis vardarbību, pieļāva Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

«Mēs jau nezinām, kas ir šī puiša vecāki, kā viņš dzīvoja, kādā ģimenē audzis, kāpēc atriebjas mazām meitenēm,» saka Ventniece-Krīgere. Viņa gan norāda – ir cilvēki, kurus nedrīkst piespiest darīt kaut ko pretēji viņu būtībai. Iespējams, ar Imantas pedofilu noticis tieši tā. Numeroloģe salīdzina – varbūt viņam lika rakt zemi, bet viņš gribēja kādu intelektuālāku nodarbi.